آب زرشک
آب زرشک از آن دسته از نوشیدنی هایی است که به دلیل طعم ترشی که دارد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و از نوشیدنی هایی است که طرفداران خاص خودش را دارد.بهترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه نوشیدنی از آن، فصل پاییز و زمان رشد آن است.از آن جایی که امکان تهیه آب زرشک طبیعی و بدون مواد نگه دارنده در کافی شاپ ها و آبمیوه فروشی ها وجود ندارد, در این پست سعی شده است روش تهیه این نوشیدنی راحت و ساده آموزش داده شود. این میوه درختچه ای با ارتفاع ۱ تا ۵ متر دارد که میوه های آن به رنگ قرمز است.آب زرشک مقادیر قابل توجهی ویتامین c دارد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است و بعلاوه مصرف آب زرشک به تصفیه خون کمک می کند. زرشک نقرس و روماتیسم را برطرف می کند, باعث تنظیم دستگاه گوارش می شود. از بین برنده سوء هاضمه است, برای درمان بواسیر مفید است و برطرف کننده بی اشتهایی نیز هست. زرشک طبیعت سرد و خشکی دارد.اسیدهای عالی فراوان در این میوه که سبب مزه ترش آن می شوند میتواند در جذب آهن نقش بسیاری داشته باشد.آب زرشک برای سم زدایی خون، کبد و کلیه، کاهش فشارخون بالا، درمان دیابت، کاهش چربی و کلسترول خون، درمان جوش صورت، لاغری و کاهش وزن و درمان سنگ کیسه صفرا مفید می باشد. برگ گیاه زرشک مانند میوه آن فایده دارد و باعث محکم شدن لثه و دندان میشود و اسهال مزمن را درمان می کند.بهترین زمان میل آب زرشک یک ساعت قبل از صبح ( ناشتا) و یک ساعت قبل از خواب توصیه شده است.میوه زرشک به عنوان مربا، ژله و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. زرشک نوعی میوه است. درختچهای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است. برگهای آن بیضی شکل با دندانههای ارهای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزهاست. به ریشهٔ درخت زرشک «آئر خیس» گفته میشود. از نمونه مشابه این نوشیدنی می توان به شربت پرتقال, شربت انار, آب هویج بستنی و آب انگور اشاره داشت.
مواد لازم
- آب: ۱ لیتر
- زرشک: ۷۰۰ گرم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا زرشک ها را بشویید.
- مرحله ۲
سپس آب را در ظرفی ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
- مرحله ۳
بعد جوشیدن آب زرشک ها را داخل آب ریخته حرارت را کم کنید و بگذارید ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشد.
- مرحله ۴
بعد از ۱۵ دقیقه شعله را خاموش کرده و بگذارید خنک شوند.
- مرحله ۵
سپس آنها را در صافی بریزید و فشار دهید تا تفاله و آب جدا شود و آب زرشک را در ظرفی جداگانه بریزید.
- مرحله ۶
آب زرشک را درون بطری ریخته و در یخچال بگذارید.
دستور تکمیلی این غذا
- آب زرشک طعم ترشی دارد و برای تغییر طعم آن می توانید هنگام جوشیدن مقداری شکر به آن اضافه کنید.
- برای پخت زرشک بهتر است زرشک و آب با هم جوشانده نشوند, زیرا طعم تلخ و ترش زرشک به آب نفوذ می کند و همینطور برخی خواص زرشک از بین می رود.
- بهترین زرشک برای تهیه آب زرشک , زرشک سیاه می باشد. اما از دیگر انواع این میوه هم می توان برای تهیه آب زرشک استفاده کرد.
- کسانیکه سرفه های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.
- مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود.
- در صورت تمایل میتوانید بعد از صافکردن آب زرشک، حدود یک ربع آن را بجوشانید و بعد از خنکشدن، از آن استفاده کنید. جوشاندن آب زرشک، ماندگاری آن را بالاتر میبرد.