آش اُماج
آش اُماج یکی از آش های استان قم می باشد.قم یک استان گرم و خشک است.این آش انواع مختلفی دارد که در اینجا به یکی دیگر از انواع آن اشاره می کنیم. وجه تشابه این نوع آش با هم نامهای خود این است که در این آش از نوعی خمیر برای پخت استفاده می شود که ابتدا باید آن را تهیه کنید سپس به سراغ پخت آش بروید و این تنها تشابهی است که این نوع آش با آش های شبیه خود دارد. ولی در بقیه مواد تشکیل دهنده متفاوت است.
دلیل اسم این آش به اُماج به دلیل خمیری است که در آن استفاده می شود می شود.
طرز تهیه خمیر به این صورت است که آرد را در سینی ریخته و کمی آب روی آن می پاشیم و مواد را باهم، هم می زنیم .سپس مایع به دست آمده را از صافی دانه درشت رد می کنیم تا دانه هایی به اندازه عدس به دست آید .به این ترتیب خمیر اُماج آماده می گردد.
مواد لازم
- آرد : ⅖ پیمانه
- عدس : ۱ پیمانه
- پیاز متوسط : ۲ عدد
- سبزی آش : ۱ کیلوگرم
- چغندر متوسط : ۱ عدد
- روغن : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
طرز تهیه اُماج
- مرحله ۲
آرد را در سینی ریخته کمی آب روی آن می پاشیم و هم می زنیم .
- مرحله ۳
سپس آن را از صافی دانه درشت رد می کنیم تا دانه هایی به اندازه عدس به دست آید .به این ترکیب آرد اماج گویند.
- مرحله ۴
تهیه آش
- مرحله ۵
ابتدا سبزی ها را خرد کرده و سپس در آب می پزیم .
- مرحله ۶
عدسرا که از قبل پخته ایم و چغندر رنده شده را به سبزی اضافه می کنیم .
- مرحله ۷
آرد مالیده شده یا گلوله گلوله شده(اُماج) و بعد پیاز و نعنا تفت داده و نمک و فلفل و زردچوبه را می افزاییم.
- مرحله ۸
در بعضی مناطق در انتها ، قره قروت یا سرکه به آش اضافه می کنند.