آش ترخینه
آش یکی از خوراکهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود
ترخینه چسیت ؟
ترخینه جامد (ماده اولیه ترخینه که هنوز برای مصرف آماده نشده) به دلیل دوغ زیاد و گندم یا جو که در زیر حرارت خورشید خشک شده بسیار سخت است که معمولاً به اندازه یک همبرگر دست ساز یا کوچکتر از آن است. ترخینه جامد بعد از خیس خوردن در آب جوش کم کم به صورت یک سوپ در می آید. تقریباً نحوه درست کردن آن شبیه به سوپهای آماده امروزی است.
ترخینه به شکل آش یا سوپ بیشتر در روزهای زمستانی طبخ شده، و بعلت برخورداری از طیف وسیعی از آنتی بیوتیکها و ویتامینها خاصیت درمانی برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا در روزهای سرد سال را دارد.
مواد لازم
- ترخینه از قبل آماده شده : ۲۵۰ گرم یا ۴ قرص ترخینه
- پیاز متوسط : ۲ عدد
- روغن : ۳ قاشق غذاخوری
- عدس : نصف پیمانه
- ماش :نصف پیمانه
- لوبیا : نصف پیمانه
- زردچوبه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا قرص های ترخینه را نیم ساعت قبل از شروع پخت ، در آب گرم قرار می دهیم تا نرم شود.
- مرحله ۲
پیاز را نگینی خرد کرده و آن را سرخ می کنیم و سپس زردچوبه را به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ۳
بلافاصله ترخینه نرم شده را همراه آب کافی اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
بعد از به جوش آمدن شعله را کم کرده اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم جا بیفتد و در پایان نمک را به غذا اضافه می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- برای آش ترخینه حبوبات آن حتما ۶ تا ۸ ساعت قبل از پخت باید خیس شود و آب آن ۲ یا ۳ بار در این مدت عوض شود ، سپس پخته شود.
- به جای سرخ کردن پیاز آن را تفت دهید.
- می توان به ترخینه ساده هویج رنده شده و سبزی تتازه یا کرفس اضافه کرد.
- این غذا وعده مناسبی برای شام یا پیش غذا می باشد.
- در ماه رمضان مناسب برای افطار است.
- ترکیب غلات وحبوبات در ترخینه بن دار ، غذا را از نظر پروتئین غنی و کامل می کند(بلغور گندم از ترکیبات اصلی قرص ترخینه می باشد ).