آش ترش
آش ترش یکی از غذاهای سنتی استان الموت واقع در قزوین می باشد. قزوین شهری با آداب و رسوم متنوع و مختلف و جالب می باشد.یکی از غذاهای معروف و لذیذ استان قزوین به خصوص منطقه الموت و ابیک آش ترشی می باشد.این آش به این دلیل شهرت و محبوبیت بسیاری در قزوین دارد؛چرا که تمام مواد و سبزی های مورد استفاده آن تماما کوهی و وحشی می باشند که رنگ و بو و طعم لذیذی را به این آش می دهد.مواد لازم برای طبخ این آش شامل نخود ، لوبیا ، چاقاله ، گردو ، آلوچه و سیر و پیاز و برنج می باشد.ترشی این آش به دلیل استفاده از ترشی زرشک و ترشی آلو می باشد که در همین ناحیه کشت و تهیه می گردد.
مواد لازم
- نخود : نصف پیمانه
- لوبیا قرمز : نصف پیمانه
- چغندر : ۱ کیلو (۵-۶ عدد متوسط )
- بلغور گندم : ۵۰۰ گرم
- برگ چغندر : ۵۰۰ گرم
- پیاز متوسط : ۲ عدد
- شیره انگور : ۱ لیوان
- سرکه : ۱ لیوان
- برگه زردآلو : ۲۵۰ گرم
- نمک : به مقدار لازم
- آب : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا نخود و لوبیا را شسته به آب در حال جوش اضافه می کنیم.
- مرحله ۲
بلغور گندم را نیز از قبل می پزیم.
- مرحله ۳
بلغور گندم نیم پز شده را به حبوبات اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
سپس چغندر را رنده کرده برگ های آن را خرد می کنیم و همراه با برگه زردآلو به سایر ترکیبات می افزاییم.
- مرحله ۵
در نهایت پیاز سرخ شده و نمک را می ریزیم و اجازه می دهیم مواد خوب پخته شود وآش جا بیفتد.
- مرحله ۶
در نهایت پس از اتمام پخت سرکه و شیره انگور را روی آش می ریزیم تا طعم ملسی به آش دهد و مجدد آش را هم می زنیم.
- مرحله ۷
مقدار ترشی و شیرینی آش بستگی به ذائقه افراد دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.