آش جو
آش یکی از خوراکهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود این نوع آش جو سرشار از کلسیم است. به همین دلیل برای رشد استخوان و استحکام دندان به خصوص در کودکان و تعدیل فشار خون و پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش مناسب می باشد.
مواد لازم
- گندم : ۲ پیمانه
- جو پوست کنده : ۱ پیمانه
- نخود : نصف پیمانه
- ماش : ۱ پیمانه
- عدس : ۱ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی : نصف پیمانه
- لوبیا سفید : نصف پیمانه
- لوبیا قرمز : نصف پیمانه
- پونه کوهی : ۱ قاشق چای خوری
- پیاز بزرگ : ۱ عدد
- سبزی آش : ۱ کیلو
- گردوی چرخ شده : ۲۰۰ گرم
- کشک ساییده شده محلی : ۱ کیلو گرم
- روغن مایع : به مقدار لازم
- سیر درشت : ۴ حبه
- زیره : به مقدار لازم
- آویشن : به مقدار لازم
- دارچین : به مقدار لازم
- زنجبیل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
حبوبات و گندم و جو را از شب قبل خیس کرده روز بعد حبوبات را جداگانه می پزیم و گندم وجو را روی حرارت قرار می دهیم تا به آرامی بپزد.
- مرحله ۲
سپس پیاز خرد شده را کمی تفت داده ، سبزیجات خرد شده و ۲ عدد سیر رنده شده را هم کمی تفت می دهیم و کلیه مواد را با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۳
در این قسمت تمامی موادی را که تفت داده ایم به حبوبات در حال پخت اضافه می کنیم و به مقدار لازم آب به آن می افزاییم.
- مرحله ۴
هر چند دقیقه یک بار مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد.
- مرحله ۵
کشک ساییده شده را همراه ۲ سیر دیگر و یک قاشق پونه داخل مخلوط کن ریخته تا کامل با هم حل شوند.
- مرحله ۶
پس از آماده شدن کشک ، غذا را داخل ظرف کشیده و به ترتیب روی آن ۲ قاشق غذاخوری روغن ، مقداری کشک و ۲ قاشق غذاخوری گردوی چرخ شده می ریزیم و غذا آماده است.
دستور تکمیلی این غذا
- می توانید به جای روغن از آب قلم گاو استفاده کنید.
- سبزی آش در این غذا شاملگرزیک نوعی سبزی بیابانی و محلی می باشد.که مخصوص خراسان شمالی می باشد.ولی می توان از سبزی آش معمولی هم استفاده کرد.
- بهتر است جهت حفظ مواد مغذی گردو و پیشگیری از فساد اسیدهای چرب غیر اشباع آن را با پوست چوبی تهیه کرده و هنگام مصرف از پوست جدا کنیم.
- این غذا وعده مناسبی برای پیش غذا و شام می باشد.
- در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می باشد.
- با توجه به کالری دریافتی بسیار بالا از این غذا توصیه می شود میزان روغن مصرفی کمتر شود و افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند در مصرف این غذا احتیاط لازم را داشته باشند.
- به علت وجود غلات و حبوبات متنوع این غذا منبع خوبی برای تامین ویتامین های گروه B,C,E و پروتئین می باشد که جهت بهبود سیستم عملکرد اعصاب بسیار مفید می باشد.
- به علا وجود مغز گردو غنی از امگا ۳ می باشد.به همین جهت برای رشد جسمی و مغزی به خصوص برای کودکان در حال رشد مفید می باشد.
- این غذا سرشار از کلسیم است. به همین دلیل برای رشد استخوان و استحکام دندان به خصوص در کودکان و تعدیل فشار خون و پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش مناسب می باشد.
- استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
- از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
- حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.