آش چغندر
آش چغندر به دلیل داشتن رنگ توجه برانگیز و طعم عالی بسیاری از افراد را به تهیه و پخت این آش مجاب کرده است. طعم این غذا بینظیر است.کودکان اغلب به دلیل طعم چغندر شاید تمایلی به مصرف آن نداشته باشند؛ والدین می توانند با استفاده از چغندر در این آش کودکان را از ارزش و خواص فراوان چغندر بهره مند کنند. چغندر به صورت پخته شده در انواع آش ها و حتی خورش ها نیز به مصرف می رسد. چغندر از انواع سبزی هایی است که ریشه فراوان داشته و سرشار از مواد قندی بسیار زیاد می باشد. قند طبیعی موجود در چغندر به اندازه ای فراوان و مناسب است که در مصرف آن در غذاها و حتی مرباها به قند زیادی احتیاج ندارید. چغندر سرشار از مواد معدنی از جمله فسفر، آهن و کلسیم است و خواص بسیار زیادی دارد. علاوه بر چغندر برگ های این گیاه خوردنی و پر خاصیت نیز قابلیت استفاده در غذاها را دارد و به عنوان سبزی در کنار غذاها میل می شود. آش چغندر را می توانید در وعده ناهار میل کنید. این آش یکی از پر خاصیت ترین و پر مصرف ترین غذاها است که به دلیل آبکی بودن در افطار نیز سرو می شود. از فواید درمانی چغندر می توان به درمان کم خونی، دفع سنگ کلیه، رفع یبوست، از بین بردن حساسیت های پوستی از جمله زگیل و رفع التهابات مثانه اشاره کرد. چغندر به دلیل مواد معدنی مناسب اشتها آور است و برای افرادی که عفونت های معده و یا اشتهای ضعیفی دارند بسیار مناسب است.
از انواع آش های مشابه با طعم و عطری عالی می توان به آش شلغم، برویشین ترش(بلغور ترش) ، آش کدو حلوایی و آش ماسوا اشاره کرد.
مواد لازم
- لبو: ۱ کیلو
- رشته آش: ۲۵۰ گرم
- قره قروت: ۲۰۰ گرم
- نعنا داغ: به مقدار لازم
- نخود: نصف پیمانه
- لوبیا: نصف پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل در آب بگذارید تا خیس شوند.
- مرحله ۲
لبوها را به خوبی شسته ، پوست آنها را بگیرید و در قابلمه ای بگذارید تا کاملا پخته شوند.
- مرحله ۳
نخود و لوبیایی را که از قبل در آب گذاشته و خیس کرده اید به همراه عدس نیز در قابلمه ای دیگر با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند.
- مرحله ۴
لبوهایی را که پخته شده اند را به قطعات کوچک خرد کرده و یا رنده کنید.
- مرحله ۵
لبو و رشته آش را به حبوبات در حال پخت اضافه کنید تا رشته نیز بپزد.
- مرحله ۶
در آخرین مرحله ادویه ها و قره قروت را به آش اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله ۷
بعد از پخت کامل آش نعنا داغ را به عنوان تزئیین آش آماده کرده، آش را در ظرف مناسب با نعنا تزئیین کرده و سپس نوش جان کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- اگر قصد داشته باشید طعم آش بهتر شود می توانید از برگ چغندر و یا سبزی های تازه خرد شده استفاده کنید.
- در تهیه چغندر برای آش سعی کنید از لبوهایی سالم و تمیز استفاده کنید.
- اگر فرصت کافی برای خیساندن حبوبات ندارید ، می توانید آب را جوش آورده و حبوبات را داخل آب در حال جوش بریزید ، چند جوش که زد ، آب را خالی کرده و مجدداً روی آن آب بریزید ، تا پخته شود.
- چغندرهایی را انتخاب کنید که ریشه آن ها سفت و محکم و دارای پوستی صاف و اندازهای کوچک یا متوسط باشند. از خرید چغندرهای نرم و فرسوده با ریشه ضخیم و پوستی سوراخدار پرهیز کنید.
- برگهای سبز را از ریشه چغندر جدا کنید (برگ را برای تهیه آش، سوپ و غیره) و ریشه چغندر را بسته بندی و به مدت چهار روز در یخچال نگه دارید. برای فریز کردن چغندر ابتدا آن را خرد کنید و در آب بجوشانید، پس از سرد شدن در کیسه فریزر قرار دهید و فریز کنید ( زیرا اگر به صورت درسته پخته شود به علت حجم آن، تردی خود را از دست میدهد).