آش گوجه
آش یکی از خوراکهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود آش گوجه نوعی پیش غذای محلی به شمار میرود. البته بسیاری آن را به عنوان غذای اصلی نیز مصرف میکنند. این آش در شهرهای شرقی کشور همچون مشهد و نیشابور طرفدارانی دارد.
مواد لازم
- گوجه فرنگی : ۱ عدد
- رب : ۱ قاشق غذاخوری
- کشک : ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران : به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده : نصف استکان
- روغن مایع : به مقدار لازم
- رشته آشی : ۱۰۰ گرم
- نخود : ۱ استکان
- لوبیای سفید : ۱ استکان
- آبغوره : ۱ استکان
- سبزی آش(اسفناج ، تره و جعفری ): ⅕ کیلو گرم
- پیاز : ۱ عدد
- نعنا : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- سماق : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا حبوبات را که از قبل خیس کرده ایم می پزیم.
- مرحله ۲
سپس پیاز، گوشت ، گوجه ، رب و سبزیجات را کمی تفت می دهیم .
- مرحله ۳
حدود ۲ لیتر آب روی مواد می ریزیم تا پخته شوند.
- مرحله ۴
پس از پخت حبوبات آنها را به مواد قبلی اضافه می کنیم تا باز هم پخته شوند.
- مرحله ۵
نیم ساعتمانده به پایان پخت آبغوره و رشته به آن اضافه و با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۶
در آخر پیاز داغ ، نعنا داغ ، کشک و زعفران را برای تزیین روی آش استفاده می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
- از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
- حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
- بهتر است در تهیه گوشت چرخ کرده از گوشت کم چربی استفاده کنید.
- اگر برایتان مقدور است از سبزی آش تازه استفاده کنید.
- بهتر است از رشته های آشی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده کنید.
- این غذا وعده مناسبی به عنوان پیش غذا و شام می باشد.
- در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می باشد.
- این غذا ۳۲% از کالری مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.بنابراین برای افراد چاق یا دارای اضافه وزن غذای مفیدی می باشد.
- رنگ دانه لیکوپن موجود در گوجه فرنگی به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و سلول های بدن را از آسیب مواد سمی محافظت می کند.در نتیجه برای افزایش قدرت دفاعی بدن ، جلوگیری از رشد تومور و پیشگیری از سرطان و حفظ سلامت قلب موثر می باشد.
- زردچوبه موجود در غذا که به عنوان ادویه استفاده می شود، در پیشگیری از انسداد عروق و سکته های قلبی موثر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.