آلبالو پلو
آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که نمی توان به شهر خاصی نسبتش داد. محبوبیت این غذا به حدی است که با شروع فصل تابستان و آمدن آلبالو بازار تهیه این غذای خوشمزه در خانه های ایرانی داغ می شود و امکان ندارد کسی در این فصل این غذای خوشمزه را تست نکند. البته امروزه شما در فصول دیگر سال نیز می توانید با استفاده از آلبالو یخ زده که در بازار و هایپرها موجود است این خوشمزه را تهیه کنید اما همان طور که می دانید هر چیزی تازه اش خوشمزه تر است.به علاوه امروزه مادران خانه دار نیز همین روش را در پیش گرفته و علاوه بر تابستان که آلبالو پلو خوشمزه را تهیه می کنند مقداری از آن را به صورت فریز در آورده و در زمستان نیز این غذا خوشمزه را درست می کنند. این غذا را هم می توان با گوشت چرخ کرده تهیه کرد و هم با استفاده از مرغ نوش جان کرد این بستگی به علاقه خانواده دارد.آنچه که نشان می دهد این است که این غذا در میان مردم شمال کشور طرفداران خاصی دارد و عده ای این غذا را مربوط به شهرهای شمال غربی ایران می دانند.جالب است بدانید که مردم جنوب کشور به این غذا علاقه خاصی ندارند. هرچه از نواحی کویری و آذری زبان به سمت شهرهای شمالی کشور میرویم، گوشت کوفته ریزه شده در این غذا به گوشت پرندگان به خصوص مرغ تبدیل میشود. آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند و یا دچار حرارت و گرمی شده اند مفید است. ولی برای اشخاصی که سرد مزاج هستند مفید نمیباشد، مگر اینکه آن را با خوراکی های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف کنند. آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و دفع غلظت خون و دفع صفرا مفید است. خون را صاف می کند. پلوهای ایرانی شامل: مرصع پلو ، پلو یونانی ، یارمه پلو ، قیمه نثار و بت بانکلینک(باقلا پلو) میباشند.
مواد لازم
- برنج : ۴ پیمانه
- آلبالو : ۱ کیلو گرم
- شکر : ۴۰۰ گرم
- گوشت چرخشده : ۵۰۰ گرم
- پیاز : ۱ عدد
- زعفران : به میزان لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل :به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا هسته آلبالوها را گرفته و روی آنها شکر بپاشید و یکی، دو ساعتی صبر کنید تا آب بیندازد.
- مرحله ۲
بعد از این مدت، آلبالوها را داخل قابلمه لعابی، استیل یا پیرکس بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- مرحله ۳
در طول مدت جوشیدن، کف روی آلبالوها را بگیرید و اجازه دهید شربت آن غلیظ شود اما نه مثل مربا.
- مرحله ۴
آلبالوها را از صافی ردکرده و کنار بگذارید تا خنک شوند.
- مرحله ۵
برای درستکردن گوشت قلقلی یا کوفتهریزه، گوشت را همراه با پیاز چرخ کنید.
- مرحله ۶
به گوشت و پیاز مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و کمی ورز دهید و آنها را با دست به شکل کوفتههای ریز درآورید.
- مرحله ۷
کوفتههای گوشتی را داخل روغن داغ سرخ کنید.
- مرحله ۸
در این مرحله مقداری از شربت آلبالو را روی کوفتهها ریخته و درب تابه را ببندید تا با شربت پخته شوند. (این مرحله اختیاری است اما تاثیر خیلی خوبی در طعم گوشتها دارد.)
- مرحله ۹
برنج را از قبل خیس کرده و به همان ترتیب میجوشانیم و آبکش کرده، کنار میگذاریم.
- مرحله ۱۰
کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و در صورت تمایل چند تکه نان لواش کف آن بچینید تا تهدیگ نان داشته باشید.
- مرحله ۱۱
حالا برنج آبکششده، آلبالوهای پختهشده و کوفته قلقلیها را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا دم بکشد.
- مرحله ۱۲
بهتر است برنج دمکشیده را بلافاصله بعد از خاموشکردن گاز سرو نکنید و اجازه دهید کمی بخار آن کمتر بشود زیرا در غیر اینصورت دانههای برنج میشکنند و له میشوند.
- مرحله ۱۳
از روی برنج دمکشیده مقداری برداشته و داخل ظرفی بریزید و با کمی زعفران مخلوط کنید و برای تزیین آلبالو پلو کنار بگذارید.
- مرحله ۱۴
آلبالو پلو را در ظرف سرو بکشید و با برنج زعفرانی و خلال پسته تزیین کنید.