اردک باسترما
اردک باسترما(باسترماپلو) از غذاهای خوب شمال کشور و همچنین سنتی استان گیلان است. باسترما به معنی دفن شده است. به این صورت که محتویات این غذا داخل غذا قرار می گیرد و دیده نمی شود. نحوه سرو این پلو معمولا به صورت قابلمه کوچک تک نفره است، یعنی به تعداد نفرات در ظرف های جداگانه درست می شود، مزه اش هم به همین است. ریشه اصلی این غذا مربوط به بادکوبه (همان باکو) فعلی می باشد. این غذا در شهرهای آستارا و اردبیل جزء غذاهای اصلی بوده و در منوی ثابت غذاهای این استان ها قرار دارد. از جمله غذاهای دیگر که اسامی خاصی دارند می توان به بت بانکلینک(یاقلا پلو)، بت ماهی سورین(برنج ماهی شور)، مچبوس(ته انداز) و برنج با خاشتلی(رشته پلو) اشاره کرد.
مواد لازم
- اردک متوسط : ۱ عدد
- برنج : ۴ پیمانه
- مغز گردو: ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط : ۴ عدد
- رب ازگیل ترش یا رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
در یک قابلمه مقداری آب ریخته و ۲ عدد پیاز درسته و اردکی را که از شب قبل با مقداری رب ازگیل ترش آغشته کرده ایم(به اندازه ۱ قاشق مرباخوری به کل اردک رب ازگیل ترش می زنیم) در درون آب گذاشته و مقداری نمک ، فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا اردک نیم پز شود.
- مرحله ۲
زمانیکه مقدار آب خیلی کم شد(به اندازه نصف لیوان آب درون قابلمه ماند)، پیازهای درسته را از درون قابلمه بر می داریم.
- مرحله ۳
پیازهای دیگر را که رنده کرده ایم را در ماهی تابه ریخته و بدون روغن تا حدی تفت می دهیم تا آبش کشیده شود.
- مرحله ۴
پس از اینکه پیاز سرد شد ، مغز گردو آسیاب شده ، رب ازگیل ترش یا رب انار، نمک ، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و کامل با هم مخلوط می کنیم ، تا یکدست شود.
- مرحله ۵
مخلوط حاصل را که لونگی نام دارد در داخل شکم اردک قرار می دهیم .
- مرحله ۶
برنج را آبکش نموده و حدود یک سوم آن را داخل قابلمه می ریزیم.
- مرحله ۷
سپس اردک را داخل قابلمه قرار داده و مجدد باقیمانده برنج را روی اردک ریخته و در قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم پخته شود.
- مرحله ۱