اشکنه آلو
اِشْکِنه یکی از خوراکهای ایرانی است که به صورت معمول با نان میل میشود. در گذشته به دلیل در دسترس نبودن انواع و اقسام مواد غذایی مردم بیشتر از غذاهای تولیدی خودشان استفاده میکردند. چون بیشتر مردم کشاورز و دامدار بودند، به اجبار غذاهایی درست میکردند که کم هزینه و مواد آن در محل بود به همین علت از انواع اشکنهها همانند عدس، آلو، گشنیز، آرد، قاتق بنه و… استفاده میکردند.
مواد لازم
- آلو : ۱۰ عدد
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- تخم مرغ : ۱ عدد
- شکر یا نبات : در صورت تمایل
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم(ترجیحا ۲ قاشق غذاخوری )
مراحل پخت
- مرحله ۱
آلو را خیس کرده و اجازه می دهیم چند ساعت خیس بخورد.پس از چند ساعت هسته های آنها را جدا می کنیم.
- مرحله ۲
پیاز و ادویه ها را در روغن سرخ می کنیم و آن را به آب آلو اضافه می کنیم و به مقدار لازم آب اضافه می کنیم و می گذاریم تا آب جوش آید.
- مرحله ۳
پس از جوش آمدن آب،تخم مرغ را هم به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
در صورت تمایل در این مرحله شکر یا نبات را اضافه می کنیم.نیم ساعت اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم پخته شود.
دستور تکمیلی این غذا
- به جای سرخ کردن پیاز بهتر است آن را با حرارت ملایم تفت دهیم.
- به جای روغن حیوانی از روغن سرخ کردنی استفاده شود.
- بهتر است این غذا با نان سرو شود.
- این غذا وعده مناسبی برای شام می باشد.
- این غذا ۲۰% کالری و ۲۲% پروتئین مورد نیاز روزانه یک فرد بالغ را تامین می کند.
- همچنین ۳۰% ویتامین A ، ویتامین E 15%، سلنیم ۵۰% و فسفر ۳۲% مورد نیاز بدن را تامین می کند.
- با مصرف این غذا ۳۰% از آهن و اسید فولیک مورد نیاز روزانه بانوان در سنین باروری تامین می شود.
- وجود آلو در این غذا از نقاط مثبت و مورد توجه است.مصرف انواع آلو به ویژه آلو بخارای خیسانده از بهترین راههای پیشگیری و درمان یبوست محسوب می شود.