املت اسپانیایی
املت خوراکی است که مادهٔ اصلی آن تخممرغ است. املت اسپانیایی همان طور که از اسمش پیداست یک صبحانه اسپانیایی است که مواد تشکیل دهنده آن معمولا سبزیجات است. اما در مکان های مختلف و شهر های مختلف مواد دیگری غیر از سبزیجات نیز به آن اضافه می شود که این باز بسته به ذائقه افراد دارد. املت همان طور که از اسمش پیداست غذایی است که با تخم مرغ تهیه می شود اما امروزه املت انواع مختلفی پیدا کرده است و شما با هر موادی که دوست داشته باشید می توانید آن را تهیه کنید فقط توجه داشته باشید که تنها چیزی که در همه املت ها مشترک است تخم مرغ می باشد. تخم مرغ یکی از مهمترین مواد غذایی است که به دلیل ویتامین های زیادی که در خود جای داده است بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین، پروتئین و املاح ضروریست که می تواند به عنوان یک وعده غذایی مهم برای هر فرد شمرده شود. یک عدد تخم مرغ متوسط ۷۶ کیلوکالری انرژی دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، ۳ درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین می کند. تخم مرغ منبع بسیار غنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است. پروتئین تخم مرغ دارای تمامی اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن می باشد. مصرف تخم مرغ با سایر موادغذایی که از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات، باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود. تخم مرغ، بیشتر ویتامین های موردنیاز بدن به جز ویتامین C را دارد. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه B و ویتامین A می باشد. همچنین ویتامین D و ویتامین E را به مقدار کافی و لازم تأمین می کند. املاح مهم دیگری که در تخم مرغ وجود دارند شامل: روی، سلنیم، آهن و کلسیم می باشند. روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر می شود و عفونت را نیز از بین می برد.علاوه بر این صبحانه شما با انواع دیگر صبحانه در سایت غذالند می توانید آشنا شوید. از جمله :تست کالباس و پنیر،خاخرما و خاگینه
مواد لازم
- کدو : ۱عدد
- سیر :۱حبه
- پیاز : ۱عدد
- تخم مرغ : ۴ عدد
- اسفناج : به مقدار لازم
- نان تست : ۲عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- آویشن : به مقدار لازم
- روغن : ۱ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
اول از همه فر را روشن کرده و روی درجه ۱۸۰ قرار می دهیم.
- مرحله ۲
کدو را به صورت حلقه های خیلی نازک برش می زنیم.
- مرحله ۳
سپس یک عدد پیاز کوچک را خلالی خرد می کنیم.
- مرحله ۴
یک حبه سیر را رنده می کنیم.
- مرحله ۵
در این مرحله ۴ عدد تخم مرغ را در ظرفی ریخته و به میزان دلخواه نمک،فلفل و آویشن اضافه کرده و خوب هم می زنیم.
- مرحله ۶
نان ها را به اندازه های کوچک به صورت مربع خرد می کنیم.
- مرحله ۷
مقداری اسفناج را نیز ریز خرد می کنیم.
- مرحله ۸
داخل ظرف مخصوص فر و یا هر ظرفی که بتوان در فر گذاشت یک قاشق غذاخوری روغن می ریزیم.
- مرحله ۹
کدوهای حلقه شده را داخل ظرف می چینیم.
- مرحله ۱۰
سپس پیاز ها و سیر رنده شده و اسفناج ها را به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۱
سپس تخم مرغ های زده شده را همراه با نانهای خرد شده به مواد داخل ظرف اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۲
ظرف را داخل فری که از قبل گرم کرده ایم میگذاریم.
- مرحله ۱۳
املت شما پس از ۵ دقیقه آماده است.
دستور تکمیلی این غذا
- می توانید به جای نان تست از نان باگت استفاده کنید.
- مقدار نان ریخته شده در مواد بستگی به ذائقه افراد دارد و می توانید آن را کم یا زیاد کنید.
- به غیر از موادی که در رسپی گفته شد شما می توانید از مواد دیگری نیز استفاده کنید که در این صورت دیگر املت اسپانیایی نیست ولی برای ذائقه شما خوشایند است.