بابا گانوش (بابا غنوج)
بابا غنوش (بابا گانوش) یا بابا غنوج یک پیش غذا یا دیپ پرطرفدار عربی است که در کشورهای خاورمیانه سرو می شود. برای درست کردن این غذای معرکه باید بادمجان کبابی را همراه با ادویه و روغن زیتون و سیر و ارده مخلوط کنید. جالب است بدانید که می توانید به آن کشک هم اضافه کنید. اما خوشحال نشوید که تبدیل به یک غذای ایرانی شده چون با اضافه کردن کشک به ارده تبدیل به متبل که نوعی غذای عربی است می شود.این غذا بسیار لذیذ است.
درباره بادمجان موجود در بابا غنوج بیشتر بدانید
بادمجان ماده اصلی در تهیه بابا غنوش است. این گیاه خوراکی فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد. از جمله خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- استحکام استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان
۲- افزایش کارایی قلب و عروق خونی
۳- تقویت دستگاه گوارش
۴-کاهش وزن
۵- کنترل قند خون و دیابت
۶- کاهنده استرس
ترفندهای از بین بردن تلخی بادمجان
بادمجان ها را پوست گرفته، خرد کرده و در آب نمک قرار دهید. سپس آن ها را بشویید و سرخ کنید. این کار علاوه بر از بین بردن تلخی بادمجان در کاهش روغن مصرفی آن هنگام پخت نیز موثر است.
بادمجان ها را در یک سطل پر از آب ریخته سپس مقداری آبلمیوی تازه یا لیمو در آن بریزید. ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس بادمجان ها را فشار دهید تا آب داخل آن ها خالی شود.
بادمجان های خرد شده را حسابی نمک بزنید. بعد از نیم ساعت آن ها را آبکشی کرده و کاملا بشویید.
به مدت نیم ساعت بادمجان های خرد شده را داخل شیر بخیسانید. البته این کار ممکن است تلخی آن ها را نگیرد اما مزه شان را بهتر می کند.
از انواع دیگر پیش غذا می توان به : حمص ، سوپ نخود مدیترانه ای ، رول عدسی ، سوپ کاری مرغ و نارگیل و میرزاقاسمی اشاره کرد.
مواد لازم
- بادمجان: ۳ عدد
- سیر: ۳ حبه
- آب لیمو سنگی: ۱ عدد
- ارده: ۲ قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون : یک سوم پیمانه
- فلفل قرمز (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- ماست یونانی: ۲ قاشق سوپ خوری
- برگ جعفری (خرد شده): برای تزئین
- برگ نعناع (خرد شده): برای تزئین
مراحل پخت
- مرحله ۱
دمای فر را روی ۲۲۰ درجه سانتی گراد (۴۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید.
- مرحله ۲
بادمجان ها را در سینی فر چیده و حدود یک ساعت در فر کباب کنید.
- مرحله ۳
پس از اینکه بادمجان ها کاملا کباب شدند انها را درون آب سرد قرار می دهیم.
- مرحله ۴
۵ دقیقه صبر می کنیم ، سپس پوست سوخته بادمجان ها را جدا می کنیم.
- مرحله ۵
پس از اینکه پوست بادمجان ها را گرفتیم ، آنها را به مدت ۱۵ دقیقه در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان خارج شود.
- مرحله ۶
سپس بادمجان ها را بکوبید و همراه سیر، آب لیمو ترش، ارده، روغن زیتون، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا به غلظت مناسب برسند.
- مرحله ۷
ماست را در آخر اضافه و مخلوط کنید.
- مرحله ۸
این مخلوط را در ظرف سرو بریزید و حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید.
- مرحله ۹
برای روی آن مقداری روغن زیتون بریزید و با برگ جعفری یا نعناع تزئین کنید.