بورانی اسفناج
بورانی اسفناج یک پیش غذای فوق العاده لذیذ گیاهی است که ریشه آن به شهرهای شمالی ایران باز می گردد. در تهیه این غذای گیاهی از اسفناج، ماست (ترجیحا خامه ای یا معمولی) و سیر و پودر گردو استفاده می شود. با اینکه این غذا اصالتا ایرانی است اما در کشورهای حاشیه مدیترانه به ویژه ترکیه به عنوان ساید دیش سرو می شود.این غذا خیلی مفید است.
کالری و انرژی بورانی اسفناج
بورانی اسفناج به طور متوسط از ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. البته اگر این غذا بین ۴ نفر تقسیم شود به هر نفر حدود ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوکالری انرژ می رسد. کالری موجود در بورانی اسفناج با تنظیم روغن و نوع ماست به کار رفته در آن و شیوه پخت سبزیجات متغیر است. مثلا می توانید برای کم کالری کردن آن از ماست کم چرب و معمولی استفاده کرده و اسفناج ها را به جای تفت دادن آبپز کنید.
رمز و راز پخت یک بورانی خوشمزه و معرکه
هر نوع بورانی ماست مخصوص خود را دارد. ماست تعیین کننده طعم و مزه غذا است. بهتر است برای تهیه بورانی بادمجان از ماست موسیر یا خامه ای و بورانی لبو از ماست شیرین استفاده کنید.
اگر قصد تهیه بورانی لبو را دارید بهتر است آن را رنده نکنید بلکه به مربع های ریز تقسیم کرده و با ماست مخلوط کنید. هم طعم بهتری خواهد داشت و هم دیزاین زیباتری پیدا می کند.
لبو را با آب خالی بپزید. به آن شکر اضافه نکنید چون زیادی شیرین می شود.
برای تهیه بورانی بادمجان حتما بادمجان ها را کبابی کنید تا طعم و مزه واقعی بورانی بادمجان را حس کنید.
به بورانی اسفناج نعنا، گلسرخ و پیاز داغ بیفزایید.
پس از سرو و میل بورانی اگر مقداری از غذا باقی ماند آن را در ظرف دردار در یخچال نگهداری کنید.
آیا می دانستید که بورانی اسفناج به علت داشتن اسفناج و سیر به کنترل فشار خون شما کمک می کند؟
از انواع دیگر پیش غذا می توان به : بابا گانوش، حمص ، دیماج و پلمنی اشاره کرد.
مواد لازم
- اسفناج : ۱ کیلو
- ماست : ۰.۵ کیلو
- سیر تازه : ۱۰۰ گرم (اگر سیرتازه در دسترس نبود از ۳حبه سیر استفاده کنید)
- گردوی خرد شده : ۴ قاشق غذاخوری
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
اسفناج ها را پاک کرده و تمیز می شوییم.
- مرحله ۲
پوست سیر را می کنیم و آن را تمیز می شوییم.
- مرحله ۳
اسفناج و سیر را خرد می کنیم و در یک قابلمه می ریزیم و به مقدار مورد نیاز نمک و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا تفت داده شوند.
- مرحله ۴
بعد از اینکه اسفناج ها خوب پخت، از روی حرارت بر میداریم و می گذاریم تا خنک شود.
- مرحله ۵
ماست از قبل تهیه شده را با قاشق کاملاً می زنیم تا یکدست شود.
- مرحله ۶
سپس اسفناج ها ، نمک، فلفل و گردوی خردشده را در آن می ریزیم و مخلوط می کنیم.
- مرحله ۷
بورانی استفناج شما آماده است.
دستور تکمیلی این غذا
- این غذا را می توانید به عنوان یک پیش غذای گیاهی یا ساید دیش سرو کنید.
- برای سالم تر و رژیمی تر کردن بورانی اسفناج می توانید آن را در روغن تفت ندهید و آن ها را با یک حبه سیر آب پز کنید.
- از ماست خامه ای برای تهیه این بورانی استفاده کنید تا خوشمزه تر و خاص تر شود.
- بورانی اسفناج رسپی های مختلفی دارد می توانید از اسفناج خام استفاده کرده و به آن مقداری پودر گردو بیفزایید.
- برای دیزاین بورانی اسفناج آن را در کاسه های استیل ریخته و با استفاده از چند برگ اسفناج و گردو خرد شده و نعنا آن را تزیین کنید.