تاکو ماهی
تاکو (taco) یک غذای محبوب و پرطرفدار مکزیکی است.
با اینکه جمعیت زیادی در شهرهای کشور مکزیک مستقر هستند، هنوز هم معدود افراد ساکن در روستاها، در تعیین فرهنگ و نوع اجتماع این کشور نقش مهمی دارند.
مکزیک، دوازدهمین کشور پرجمعیت جهان به حساب میآید و طی چندین دههی گذشته، دستخوش تغییرات زیادی شده است. فرهنگ مردم این کشور، از تاریخ غنی و پیچیدهی آن نشأت میگیرد و ترکیبی از فرهنگ بومی، اسپانیایی و افرادی است که به مکزیک مهاجرت کردهاند. امروزه، بسیاری از شهرهای این کشور از خیلی جهات، به شهرهای آمریکایی و اروپایی شباهت پیدا کرده است؛ اما جمعیت بومی و روستاییاش، همچنان سنتهای قدیمی آن را زنده نگه داشتهاند
تاکو انواع مختلفی دارد اما چیزی که در بین همه آن ها مشترک است نان ترتیلا است. نان ذرت یا ترتیلا شبیه نان لواش ایرانی است. برای تهیه یک تاکوی خوشمزه باید نان را به صورت استوانه درآورده و با مواد دلخواه سرو کنید. تاکو را می توان با انواع گوشت، مرغ، ماهی، میگو، ژامبون و سبزیجات سرو کرد. روی این غذا یک سس لذیذ نیز ریخته می شود که می تواند سس سالسا یا آووکادو نیز باشد.
تاکو این روزها در آمریکای شمالی بسیار محبوب شده است. تاکو با دست خورده می شود. در تهیه تاکو ماهی از ماهی تیلاپیا، خامه ترش، گشنیز خرد شده و روغن زیتون استفاده می شود. یکی از ویژگی های این غذای لذیذ این است که برای درست کردن آن لازم نیست یک سرآشپز حرفه ای باشید. گفته می شود که راز یک تاکوی معرکه استفاده از نان ترتیلای خوش طعم است. اگر نانی که از آن استفاده می کنید طعم خوبی نداشته باشد هر چقدر هم که مواد داخل تاکو را با دقت و به اندازه ریخته باشید تاکوی شما یک تاکوی بدمزه است!
در مکزیک از سس سالسا به عنوان چاشنی تاکو استفاده می شود. مواد اولیه این سس شامل گوجه فرنگی، پیازچه، سیر، گشنیز و فلفل سبز است. برای تهیه سس سالسای مخصوص تاکو باید پوست گوجه ها را با چاقو برش دهید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آبجوش قرار دهید. سپس آن ها را از آبجوش در بیاورید و داخل ظرفی حاوی یخ قرار داده و پوست آن ها را بگیرید.
گوجه فرنگی، سیر، پیاز چه ، گشنیز، فلفل قرمز نمک و فلفل سیاه را درون بلندر ریخته و حسابی با یکدیگر مخلوط کنید. سس آماده شده را مدتی در یخچال بگذارید تا طعم سس لذیذتر شود. از این سس روی نان ترتیلا، برگرها، پیتزا، استیک و… استفاده می شود.
اگر به غذاهای مکزیکی علاقه دارید دستور تهیه فاهیتای مرغ و پلو مکزیکی را از دست ندهید.
مواد لازم
- خامه ترش کم چرب: ۱/۴ فنجان
- آب لیمو ترش: ۲ قاشق
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- فلفل سبز: ۱ عدد
- کلم قرمز خرد شده: ۱/۳عدد
- پیاز کوچک اسلایس شده: ۴ عدد
- روغن زیتون: ۲ قاشق
- ماهی تیلاپیا فیله شده: ۵۰۰ گرم
- نان ترتیلا: ۸ عدد
- گشنیز خرد شده: ۱/۲ فنجان
مراحل پخت
- مرحله ۱
یک کاسه بزرگ بردارید و در آن خامه ترش و آبلیمو ترش بریزید و با هم مخلوط کنید.
- مرحله ۲
به آن ها نمک و فلفل اضافه کرده و نیمی از مواد را در کاسه ای دیگر بریزید.
- مرحله ۳
نصف یک عدد فلفل سبز را خرده کرده و همراه با پیاز و کلم قرمز داخل یکی از کاسه های حاوی مواد اولیه ریخته و با هم حسابی مخلوط کنید.
- مرحله ۴
در یک تابه مقداری روغن زیتون ریخته و آن را روی حرارت ملایم داغ کنید.
- مرحله ۵
نصف دیگر فلفل سبز را در آن خرد کنید.
- مرحله ۶
تکه های ماهی را در نمک و فلفل مزه دار کنید.
- مرحله ۷
ماهی ها را در تابه سرخ کنید.
- مرحله ۸
نان ها را به مدت ۳۰ ثانیه در ماکروفر گرم کنید.
- مرحله ۹
در این مرحله ماهی ها را در نان های ترتیلا قرار دهید .
- مرحله ۱۰
در هر نان مقداری کلم خامه ای بریزید.
- مرحله ۱۱
گشنیزهای خرد شده را در مقداری از خامه اضافی بریزید و همراه با تاکو ها سرو کرده و نوش جان کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- برای اینکه غذا تند نشود دانه های فلفل را جدا کنید.
- زمان اضافه کردن شنبلیله همراه با گوجه فرنگی است این کار را نیز به دلخواه می توانید انجام دهید.
- می توانید از گوشت قلقلی جای مرغ و گوشت تکه ای داخل خوراک نخود فرنگی استفاده کنید.
- روغن زیتون در کنار نخود فرنگی برای پاکسازی روده ومعده گزینه خوبی است .
- آب خوراک را بسته به ذائقه تان کم و زیاد کنید و بگذارید جا بیافتد.
- خوراک نخود فرنگی را می توانید به عنوان خورش با برنج هم نوش جان کنید.