ترشی هویج
تُرشی یا آچار یکی از چاشنیها به ویژه در آشپزی خاورمیانه و بالکان است هویج از میوه هایی است که فواید فراوانی دارد و همین طور رنگ و طعم فوق العاده ای که دارد باعث شده تا به یکی از پر استفاده ترین مواد مورد استفاده در غذاها تبدیل شود.این میوه نارنجی رنگ پرخاصیت را می توانید هم به صورت پخته در انواع سوپ ها,ترشی ها و مرباها و همچنین به صورت خام در سالادهامیل کنید.در این پست سعی کرده ایم تا دستور پخت مناسبی بیاوریم تا به راحتی و کمی دقت این ترشی را تهیه کرده و به عنوان چاشنی، همه روزه آن را در کنار غذاهایتان داشته باشید. هویج به دلیل رنگی که دارد بسیار مورد توجه کودکان است و بین این گروه طرفداران زیادی پیدا کرده است.از نکات تغذیه ای شگفت انگیزی که در مورد هویج وجود دارداین است که این میوه کاربرد چند گانه ای دارد، به عنوان مثال اگر افراد تمایل به لاغری داشته باشند می توانند هویج خام را در کنار غذاها مصرف کنند و اگر بخواهند افزایش وزن پیدا کنند باید از آب هویج درمیان وعده ها استفاده کنند. هویج طبع گرم و تر دارد و در مناطق سردسیر در فصل بهار و در مناطق گرمسیر درپاییز و زمستان کاشته می شود.استفاده از هویج در تهیه سوپ بخصوص برای کودکان فواید زیادی دارد، زیرا بهترین درمان برای رفع بیماری های گوارشی کودکان محسوب می شود. هویج از پر خاصیت ترین ها به شمار می آید و بیشتر برای افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماری های عفونی, درمان بواسیر,تقویت نیروی جنسی, رفع آسم و سرماخوردگی,کاهش کلسترول خون و هضم غذا مصرف می شود.هویج به دلیل این که ویتامین هایی دارد که برای تقویت قوه بینایی و درمان آسیب های مربوط به چشم موثر است، در علم پزشکی بسیار توصیه شده است.از ترشی های مشابه ترشی هویج که آنها نیز طعم فوق العاده دارند می توانیم به ترشی زردآلو,ترشی ذرت,ترشی بادمجان و ترشی آلبالو و …اشاره کنیم.
مواد لازم
- هویج: ۱ کیلو
- پیاز: ۱ عدد
- شکر: ۲ پیمانه
- زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
- تخم کرفس : ۱/۴ قاشق غذاخوری
- گشنیز ک ۱/۴ قاشق غذاخوری
- دانه خردل: ۱/۴ قاشق غذا خوری
- زنجبیل: نصف قاشق
- نمک:نصف قاشق
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا هویج را شسته و پوست آن را بگیرید و در ابعاد کوچک خرد کنید.
- مرحله ۲
پیازها را در قطعات نازک و کوچک خرد کنید.
- مرحله ۳
هویج را با مقداری آب در ظرفی بریزید و روی شعله قرار دهید و بگذارید تا بجوشد.
- مرحله ۴
بعد از مدتی هویج های پخته شده را در ظرف دیگری بریزید و پیازها را با آن مخلوط کنید.
- مرحله ۵
مواد دیگر را که شامل تخم کرفس و گشنیز, خردل ,نمک و زردچوبه ، سرکه و شکر است را با مقداری آب داخل ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیایند.
- مرحله ۶
مواد را به طور مرتب هم بزنید تا به خوبی حرارت ببینند و حل شوند.
- مرحله ۷
بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه جوشیدن مواد را از روی حرارت بردارید و به هویج و پیاز اضافه کنید و بگذارید تا خنک شوند.
- مرحله ۸
بعد خنک شدن مواد ترشی شما آماده است.
- مرحله ۹
می توانید ترشی را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال قرار دهید.
دستور تکمیلی این غذا
- توجه داشته باشید که ترشی هویج از سرکه کمتری نسبت به ترشی های دیگر برخوردار است، پس نمی توان آن را به مدت زیادی نگه داری کرد و ظرف مدت کوتاهی باید مصرف شود.
- سعی کنید در تهیه ترشی، هویج را پوست نگیرید زیرا پوست هویج ویتامین های فراوانی دارد که با پوست کندن آن از استفاده این ویتامین ها محروم می مانید.
- هویج به دلیل پختن بیش از حد بخشی از مواد مغذی خود را از دست می دهد پس سعی کنید از روش بخار پزکردن استفاده کنید.
- می توانید هویج را نیز خلالی کنید.
- اگر دوست داشتید ترشی شما مقداری تند شود می توانید از فلفل نیز استفاده کنید.