ترش آبک
مواد لازم
- لوبیا قرمز : ۲ پیمانه
- آلو ترش : ۲۰۰ گرم
- برگه ترش : ۲۰۰ گرم
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- گردو : ۱۰۰ گرم
- کشک رقیق شده : ۱ لیوان
- روغن : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز را در کمی روغن تفت می دهیم.
- مرحله ۲
سپس به آن لوبیای پخته شده ، آلو ترش،برگه ترش و کشک را اضافه می کنیم.
- مرحله ۳
در آخر و هنگام سرو مغز گردوی خرد شده را به آن می افزاییم.
دستور تکمیلی این غذا
- استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
- از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
- حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
- به جای سرخ کردن پیاز ، آن را تفت دهید.
- از کشک پاستوریزه ، کم چرب و کم نمک استفاده کنید.
- این غذا وعده مناسبی برای شام می باشد.
- گردو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و مصرف آن فرد را در برابر حمله قلبی محافظت می کند. هم چنین باعث رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین و افزایش بهره ی هوشی کودکان می گردد.
- دانسیته ی انرژی این غذا بالاست و تقریبا ۴۵% کالری مورد نیاز یک فرد بزرگسال را تأمین می کند و در نتیجه مصرفی این غذا به افرادی که اضافه وزن دارند ، کم تر توصیه می شود.
- این غذا منبع غنی از آهن است و ۹۲ % نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به آهن و ۴۲ % نیاز روزانه به روی را تأمین می کند. همچنین به علت وجود برگه و آلو ترش از منابع ویتامین c هستند، سبب افزایش زیست دسترسی و کارایی جذب آهن غیرهم نیز می شود.
- این غذا ۵۶ % نیاز روزانه به پروتئین را در یک فرد بزرگسال تأمین می کند و با توجه به محتوای انرژی بالا برای افراد دچار سوء تغذیه پروتئین – انرژی بسیار مفید است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.