ترش تره
ترش تره از خورش های خوشمزه استان گیلان است. گیلان غذاهای محلی زیادی دارد و تنوع غذایی بالایی دارد. که ترش تره گیلانی یکی از غذاهای گیاهی است و در طرز تهیه ترش تره از برنج و سبزی مخصوص و آرد و سیر و تخم مرغ و آب نارنج و فلفل و زردچوبه و نمک استفاده می شود و شما می توانید این غذا را به راحتی در منزل بپزید. باقلا قاتق، میرزا قاسمی، مرغ ترش و ترش تره از انواع غذاهای محلی گیلان هستند و اگر شما تمایل زیادی به خوردن غذاهای محلی گیلانی دارید بهتر است این نوع غذاها را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید. از جمله غذاهای دیگر می توان به خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی ، خورش قرمه سبزی ، خورش گل کلم و قلیه ماهی را می توان نام برد.
مواد لازم
- سیر : ۱ بوته
- جعفری ، گشنیز ، تره ، شوید ، نعناع و خالواش(محلی)، برگ چغندر ، برگ اسفناج(بیشتر باشد): ۱ کیلوگرم
- تخم مرغ : ۲-۳ عدد
- آب نارنج یا آبغوره یا آب انار : ۲ استکان
- آرد برنج(یا برنج) : ۲ قاشق غذا خوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- دارچین : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا سیرها را له کرده و با مقدار کمی نمک و زردچوبه تفت دهیم.
- مرحله ۲
تخم مرغها را در همان تابهای که سیرها را تفت دادیم، شکسته و خوب هم زده و بعد آن را کنار می گذاریم.
- مرحله ۳
داخل ظرفی دیگر، برنج را با یک لیوان آب می پزیم و صبر می کنیم تا حسابی نرم و له شود.
- مرحله ۴
سبزیها را ریز خرد کرده و به برنج اضافه می کنیم.
- مرحله ۵
کمتر از یک لیوان آب نیز اضافه کرده و در ظرف را می بندیم..
- مرحله ۶
در صورت تمایل به اضافهکردن آرد، آرد را با کمی آب سرد مخلوط کرده و خوب هم می زنیم تا گلوله نشود و در همین مرحله آرام آرام به خورشت اضافه می کنیم و سریع هم بزنید تا گلوله نشود. (اختیاری)
- مرحله ۷
پس از چند دقیقه و زمانی که رنگ سبزیها تغییر کرد، آب نارنج، نمک و فلفل را اضافه کنید.