ته چین شیرازی
ته چین یکی از غذاهای معروف ایرانی می باشد که دارای طرفداران بی شماری است. شاید کمتر کسی پیدا شود که تا حالا ته چین نخورده باشد. ته چین غذایی است که به طور متفاوتی سرو می شود و دارای انواع و مدل های مختلف است. ته چین شیرازی یکی از انواع ته چین ها می باشد که زادگاه آن شهر شیراز می باشد. مواد اولیه و پایه ته چین در بین همه ی انواع آن یکی است و شامل برنج و فیله مرغ می باشد. تزئین این غذا بستگی به ذائقه افراد، مختلف است و هر کسی به نحوی متفاوت تزئین می کند. در ته چین شیرازی باید فیله مرغ را به خوبی سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. ته چین غذایی است که می توانید به عنوان یک وعده غذایی کامل در ناهار و یا شام سرو کنید. این غذا دارای ویتامین های لازمی می باشد که می تواند در وعده سحری و یا افطار از آن بهره ببرید. اگر شما می خواهید یک رژیم غذایی داشته باشید می توانید از این غذا به اندازه ی کمی استفاده کنید زیرا مصرف زیاد آن می تواند باعث چاقی شود ولی اگر به اندازه ی مناسب مصرف کنید این امر رخ نمی دهد بلکه پروتئین های ضروری بدنتان را تامین می کند. ته چین یکی از بهترین غذاهای شهر شیراز است که دارای مواد اولیه کم خرجی می باشد که به راحتی می توانید از مغازه ها تهیه کنید. زمان آماده سازی این ته چین مانند همه ته چین ها می باشد و احتیاج به زمان زیادی ندارد. این غذا به بدنسازان پیشنهاد می شود زیرا دارای مواد پروتئینی فراوانی است حتی مغزهای استفاده شده برای تزئین این غذا بسیار عالی و مقوی می باشد. ته چین شیرازی جزو غذاهای ته دیگ و ته چین می باشد و می توان با انواع سالادها آن را سرو کرد.از انواع مختلف ته چین می توان به : ته چین کشمش و لپه سمنان ، ته دیگ زعفرانی و ماست ، ته چین هویج و ته چین با گوشت اشاره کرد.
مواد لازم
- فیله مرغ (خرد شده) : ۵۰۰ گرم
- روغن مایع : به مقدار لازم
- زرشک: ۴ قاشق سوپ خوری
- شکر (نرم و دانه ریز) : ۱ قاشق سوپ خوری
- بادمجان (ورقه ای خرد و تلخی گرفته) : ۴ عدد
- زرده تخم مرغ : ۴ عدد
- ماست : سه چهارم پیمانه
- کره (ذوب شده) : ۱۰۰ گرم
- فلفل سیاه (پودرشده) : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- برنج : ۴ پیمانه
- زعفران خشک : ۱ قاشق چای خوری
- خلال پسته : مقداری برای تزیین
- خلال بادام : مقداری برای تزیین
مراحل پخت
- مرحله ۱
در ابتدا فیله مرغ را در روغن به خوبی سرخ کنید.
- مرحله ۲
در تابه ای دیگر زرشک و شکر را در روغن تفت دهید.
- مرحله ۳
بادمجان ها را سرخ کنید.
- مرحله ۴
در ظرفی دیگر کره، ماست، زرده تخم مرغ، فلفل و نمک را باهم مخلوط کنید .
- مرحله ۵
سپس برنج آبکش شده را به همراه زعفران به مواد بالا اضافه کنید و باهم مخلوط کنید.
- مرحله ۶
حال تمام مواد حاضرند تا در فر قرار گیرند.
- مرحله ۷
در قالب مورد نظر یک لایه برنج، یک لایه مرغ، یک لایه بادمجان و یک لایه زرشک بریزید.
- مرحله ۸
این مرحله را تا جایی ادامه دهید تا مواد تمام شود.
- مرحله ۹
قالب را در فر در دمای ۱۹۰ درجه به مدت ۸۰ دقیقه قرار دهید.
- مرحله ۱۰
بعد از پخت ته چین می توانید آن را با زرشک، خلال بادام و پسته تزئین کنید.