ته چین هویج
ته چین هویج یکی از انواع متفاوت ته چین میباشد که با تهچین مرغ مقداری متفاوت است و از غذاهای معروف استان سمنان است .
تهچین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست میشود. تهچین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانیهاست، که از دو بخش تشکیل شدهاست: اول قشر کلفت تَهدیگ زعفرانی که مقداری گوشت یا مرغ پخته در آن قالبگیری شدهاست. دوم چلو سفید که روی تَهدیگ ریخته میشود و هنگام کشیدن غذا زیر تَهدیگ یا کنار آن قرار میگیرد و در واقع مکمل آن است. بخش چلو سفید قابل حذف است و در سالنهای غذاخوری اغلب تهچین را به همان صورت قشر تَهدیگ درست میکنند، اگرچه در خانهها این روش کمتر معمول است. ته چین اوناع مختلفی دارد ازجمله : ته چین مرغ ، گوشت ، گوشت و بادمجان ، اسفناج و … که امروز می خواهیم شما را با نوع دیگری از این غذا یعنی ته چین هویج آشنا کنیم.
از خواص هویج می توان به نکات زیر اشاره کرد : هویج دارای طبعی گرم و تر است.خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می برد. مصرف هویج در برطرف کردن بیماریهای آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،تحریک مجاری هضم و تنفسی ، سرفه های مقاوم ، آسم ،اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسائی درد . اگر بخواهید لاغر شوید همه روزه با غذا هویج خام بخورید. اگر می خواهید چاق شوید بعنوان صبحانه باید آب هویج بخورید .خوردن هویج برای بیماریهای بواسیر موثر است . برای خارج کردن سنگ کیسه صفرا هویج اثر معجزه آسا دارد. برای تقویت قوای جنسی و تحریک کبد و روده ها هویج داروی موثری است . هویج اعمال روده ها را منظم می کند و کمبود الیاف غذاهای گوشتی را جبران می کند بنابراین کسانیکه که گوشت زیاد استفاده می کنند حتما باید هویج بخورند تا مشکل یبوست نداشته باشند
مواد لازم
- هویج : ۳۰۰ گرم
- گوشت : ۲۰۰ گرم
- پیاز : ۱ عدد
- برنج : ۳ پیمانه
- زردچوبه : به مقدار لازم
- دارچین : به مقدار لازم
- زعفران : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا گوشت را ورقه ورقه نموده در آبلیمو و کمی نمک قرار می دهیم.
- مرحله ۲
سپس هویج رنده شده را همراه پیاز خرد شده کمی تفت می دهیم
- مرحله ۳
دارچین ، زردچوبه ،زعفران و مقداری نمک را هم به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
برنج را از قبل خیس کرده و کمى نمک ریخته تا بجوشد و بعد آبکش مى کنیم.
- مرحله ۵
کمی از برنج را ته قابلمه ریخته سپس مواد با هم مخلوط شده ته چین را روی برنج ریخته و مجددا ما بقی برنج را روی مواد می ریزیم.
- مرحله ۶
حدود ۴۵ الی ۱ ساعت بعد این غذا آماده است.