تیرامیسو

تیرامیسو

تیرامیسو یکی از دسرهای خوشمزه و معروف ایتالیایی می باشد. از این دسر می توانید برای پذیرایی مهمانان استفاده کنید. حتی کودکان نیز یکی از طرفدارهای اصلی این دسر می باشند. تیرامیسو را می توانید با کمترین مواد اولیه و در خانه تهیه کنید. این دسر یک دسر مدرن و کلاسیک می باشد که در دهه ۵۰ در ایتالیا اختراع شد و همه را شگفت زده کرد.این دسر طعمی بینظیر دارد.
درست کردن تیرامیسو خیلی راحت است و شما می توانید با رعایت نکات لازم به راحتی آن را طبخ کنید ولی باید برای آن صبر کنید و حوصله به خرج دهید. تمام زحمت و تلاشی که برای تهیه این دسر می کشید ارزش دارد زیرا یک دسر خوشمزه و با طعمی عالی تهیه می شود. تیرامیسو دارای شکر است و به افرادی که دارای بیماری دیابت هستند پیشنهاد نمی شود. اگر به جای شکر از عسل استفاده کنید دسر سالم و مقوی خواهید داشت.
شکلات مورد استفاده در دسر باید درصد کاکائو بالایی داشته باشد و شکلات تیره باشد. یک تکه از دسر تیرامیسو دارای ۴۰۹ کالری است. به جز وجود کالری دارای پروتئین، چربی و کربوهیدرات نیز می باشد، در نتیجه تیرامیسو یک دسر مقوی می باشد. از تیرامیسو می توان به عنوان دسر و یا میان وعده استفاده کرد. این دسر برای کودکان بسیار مقوی می باشد همچنین به دلیل وجود شکلات در این دسر در بین کودکان دارای جایگاه ویژه ای می باشد. مواد اولیه اصلی تیرامیسو شکلات تلخ، بیسکویت، تخم مرغ و پنیر ماسکارپونه است .
شما می توانید به جای این پنیر از انواع پنیر های دیگر خامه ای استفاده کنید، ولی باید مطمئن باشید که تازه و دارای بافت خامه ای باشند. بعد از درست کردن این دسر شاید طعم آن مشابه بازاری آن نباشد دلیل آن هم این است که آنها از خامه های فرم گرفته و مواد افزودنی شیمیایی استفاده می کنند ولی تیرامیسویی که در خانه تهیه می کنید سالم تر و مقوی تر است همچنین ارزش غذایی بالاتری دارد.
از انواع دیگر دسر می توان به : کیک خیس شکلاتی ، پودینگ گلابی و زنجبیل ، کیک موز با کرم پنیر و دسر بستنی اشاره کرد.

مواد لازم

  • بیسکویت پتی بور : نصف بسته
  • خامه صبحانه پگاه : نصف بسته صورتی ( ۵۰ گرم )
  • پنیر خامه ای : ۱ بسته ( ۵۰ گرم )
  • زرده تخم مرغ : ۱ عدد
  • وانیل : نصف قاشق چای خوری
  • شکر : ۱/۲ پیمانه
  • قهوه : ۱ قاشق چای خوری
  • آب : یک لیوان

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا زرده تخم مرغ را همراه با وانیل به مدت ۴ دقیقه با همزن برقی هم میزنیم تا رنگش تغیر کند و حالت کشدار پیدا کند.

  •  مرحله ۲

    سپس شکر را اضافه می کنیم ( همه شکر را اضافه نکنید. ۲ قاشق غذا خوری را نگه دارید ) و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه هم می زنیم.

  •  مرحله ۳

    ظرف شکر و تخم مرغ را روی حرارت بخار کتری قرار می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه با بخار آب کتری حرارت ببیند و کمی غلیظ شود و به رنگ کرم تبدیل شود.

  •  مرحله ۴

    کمی هم از ته آن را هم می زنیم تا ته نگیرد و به رنگ زرد پررنگ درنیاید.

  •  مرحله ۵

    خامه صبحانه را همراه با یک قاشق غذاخوری شکر باقی مانده داخل ظرفی با همزن خوب هم می زنیم .

  •  مرحله ۶

    همزدن را ادامه می دهیم تا زمانی که وقتی ظرف را برگرداندیم خامه تکان نخورد.

  •  مرحله ۷

    مخلوط زرده تخم مرغ را به خامه اضافه می کنیم و حدود ۲ دقیقه هم میزنیم.

  •  مرحله ۸

    پنیر را همراه با یک قاشق غذا خوری شکر در ظرفی جداگانه به مدت ۴ دقیقه با همزن برقی هم میزنیم. ( زیاد هم نزنید چون ممکن است پنیر آب شود و دسر را خراب کند).

  •  مرحله ۹

    سپس به مخلوط خامه و تخم مرغ ( مرحله ۳ ) اضافه می کنیم و حدود ۳ دقیقه با درجه کم هم می زنیم تا مواد سفتی خود را از دست ندهد و همه مواد کامل مخلوط و صاف و یکدست شوند.

  •  مرحله ۱۰

    برای آماده کردن بیسکویت داخل دسر باید اول قهوه را آماده کنیم.

  •  مرحله ۱۱

    یک قاشق چای خوری سر پر قهوه را همراه با یک لیوان آب داخل قهوه ساز روی حرارت خیلی ملایم بگذارید تا بجوشد و رویش کف کند.

  •  مرحله ۱۲

    سپس بگذارید تا کمی سرد شود.

  •  مرحله ۱۳

    مخلوط آماده ترامیسو را در ظرف دلخواه برای سرو بریزید.

  •  مرحله ۱۴

    بیسکویت ها را یکی یکی داخل قهوه فرو کنید تا کمی نرم شود، سپس روی مواد را با یک لایه از بیسکویت بپوشانید.

  •  مرحله ۱۵

    کمی دیگر از مواد را روی بیسکویت ها بریزید و دوباره همین کار را تکرار کنید تا ظرف پر شود.

  •  مرحله ۱۶

    تیرامیسو را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.

  •  مرحله ۱۷

    پس از این مدت می توانید نوش جان کنید.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت:۴۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۴ساعت ۳۰دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایتالیا

دستور تکمیلی این غذا

  • برای درست کردن قهوه اگر قهوه ساز ندارید می توانید از قوری استفاده کنید. البته اگر از قوری استفاده می کنید باید حتما از شعله پخش کن استفاده کنید.
  • از خامه پگاه ( بسته صورتی ) استفاده کنید.
  • بجای بیسکویت پتی بور می توانید از هر نوع بیسکویت ساده دیگر استفاده کنید.
  • یکیاز معروف ترین بیسکویت های تیرامیسو بیسکوییت لیدی فینگر است که به علت بافت سفت بسیار توصیه می شود.

مطالب مرتبط

ریچال کاسنی

ریچال کاسنی

ژله توت فرنگی

ژله توت فرنگی

ژله لایه ای

ژله لایه ای