حریره بادام
حَریره نوعی غذای کمقوام است که با پختن غلات یا مغزها در آب یا شیر تهیه میشود و حریره را معمولاً یک گونه یا ترکیبی از حبوبات یا بادام با آب یا شیر میپزند. حریره بادام یکی از معروف ترین غذاهایی هست که بعد از ۶ ماهگی به نوزاد داده می شود و در واقع جزء اولین غذاهایی ست که نوزاد استفاده می کند. معمولا دکتران نوزادان تاکید می کنند که تا قبل از این سن به نوزاد هیچ خوراکی خورانده نشود و فقط از شیر مادر استفاده کند و پس از رسیدن به ۶ ماهگی غذا را با حریره بادام شروع کنند.این غذا به دلیل وجود بادام و آرد برنج بسیار پر خاصیت است. حریره بادام را با آردهای دیگر نیز می توان تهیه کرد که ما انواع دیگر را در بخش های دیگر به شما معرفی می کنیم.این غذا در واقع یک نوع غذای کمکی است که علاوه بر شیر مادر باید به کودک خورانده شود تا نیازهای بدن او را فراهم کند. به علاوه به این دلیل که نوزاد دراین سن دندان ندارد و نمی تواند چیز جویدنی استفاده کند بسیار مناسب است.این غذا برای افراد سالمند نیز که مشکل جویدن دارند مورد استفاده قرار می گیرد.شما می توانید این غذا را تا دو روز در یخچال نگه داری کنید.جهت نگهداری حریره در یخچال، اجازه دهید تا کاملا سرد شود سپس درب ظرف را بسته و آن را در یخچال بگذارید. البته تازه تهیه کردن حریره بهتر است.در ماه ششم لازم است روزی یکبار قبل از شیر دادن به کودک، حریره ( به مقدار مساوی با شیر ) به کودک داده شود. دادن حریره به کودک باید از یک قاشق چایخوری شروع شود و روزانه اضافه گردد تا در پایان ماه ششم به ۱۵۰ گرم (دو سوم استکان) برسد.حریره میتواند برای یک وعده کودک کافی باشد و نیازی نیست که در همان وعده به کودک شیر هم بدهید، ولی طبیعی است که آنچه کودک قبلا به آن عادت کرده (شیر ) را ترجیح بدهد. توصیهی ما این است که هرچه به اواخر شش ماهگی کودک نزدیکتر میشویم پودر بادام را اضافه کنیم و در اوایل شش ماهگی حریره بیشتر ترکیبی از آرد برنج و شیر کامل باشد.از انواع دیگر غذای کودک می توان به پوره سیب ، اسفناج و نخود فرنگی اشاره کرد.
مواد لازم
- بادام: ۶ عدد
- آرد برنج: ۲ قاشق سوپ خوری
- شیر پاستوریزه، یک استکان (حدود ۶۰ میلیلیتر)
- شکر: ۱ قاشق چای خوری
- آب: نصف استکان (حدود ۳۰ میلیلیتر)
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا بادامها را در آب بریزید و بگذارید آب به جوش بیاید.
- مرحله ۲
۳۰ ثانیه بیشتر لازم نیست بجوشد.
- مرحله ۳
بادامها را آبکش کنید، رویشان آب سرد بگیرید و بلافاصله، به راحتی آنها را پوست بکنید.
- مرحله ۴
سپس بادامها را با مقداری آب سرد و شکر در مخلوطکن بریزید تا در عرض چندثانیه به مایعی سفیدرنگ و شیرمانند تبدیل شود.
- مرحله ۵
این مخلوط را روی شعله ملایم در حالی که به طور مرتب هم میزنید، به مدت حدود ۲۰ دقیقه بپزید.
- مرحله ۶
سپس آرد برنج را در شیر سرد حل کرده و به مخلوط فوق اضافه کنید و مجددا مرتب هم بزنید تا قوامی مانند ماست پیدا کند.
دستور تکمیلی این غذا
- با رعایت موارد بهداشتی، میتوانید قبل از مصرف مقدار اضافی حریره را در ظرف دربسته تا دو روز در یخچال نگهداری کنید.
- بهتر است حریره بادم را به جای شیر پاستوریزه با آب پخت و در اواخر پخت، شیر مادر را به آن اضافه کرد.
- می توانید به این غذا درپایان پخت مقدار خیلی کمی روغن زیتون نیز اضافه کنید.
- افزودن روغن زیتون باعث افزایش کالری غذا و در نتیجه کمک به رشد شیرخوار میگردد، ولی از آنجا که روغن نباید در معرض حرارت زیاد قرار گیرد توصیه میشود در اواخر پخت، اضافه شود.
- به این غذا می توانید کنجد هم اضافه کنید البته بهتر است این اتفاق در پایان ۶ ماهگی نوزاد بیفتد که غذا خیلی سنگین نشود و نحوه ریختن آن هم به این صورت است که آن را تبدیل به آرد کرده و سپس در حین پخت با مواد دیگر اضافه کنید.