حلیم طالقانی

حلیم طالقان

این غذا به دلیل وجود لوبیا(پروتئین گیاهی ) و گوشت (پروتئین حیوانی ) منبع خوبی از پروتئین می باشد.در نتیجه برای کودکان در حال رشد ، نوجوانان در سنین بلوغ و زنان باردار و شیرده مناسب است.و همچنین برای عادات ماهانه خانوم ها.

مواد لازم

  • لوبیا چیتی : ۱ پیمانه
  • بلغور گندم : ۲ پیمانه
  • گوشت گوسفندی با استخوان : ۵۰۰ گرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • ادویه : به مقدار لازم
  • پیاز : ۲ عدد

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    گندم و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم، تا نفخ آن گرفته شود.

  •  مرحله ۲

    گندم و لوبیای خیس شده را با گوشت و ۱ عدد پیاز کوچک در ۲ لیتر آب می پزیم.

  •  مرحله ۳

    ۳ الی ۴ ساعت طول می کشد که گوشت وگندم و لوبیا خوب پخته شود.

  •  مرحله ۴

    بعد از پخت ، مقداری پیاز داغ ، نمک ، فلفل و کمی دارچین به آن اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۵

    این حلیم به صورت نیمه دون(نیمه کوبیده )، با آبلیمو و نمک یا شکر و دارچین مصرف می شود.

  • زمان مهیا کردن: ۳ساعت

  • زمان پخت:۵ساعت

  • مناسب برای:۳نفر

  • ملل:البرز

دستور تکمیلی این غذا

  • چربی های قابل رویت در گوشت را جدا کنید.
  • بهتر است از گندم کامل و سبوس دار استفاده شود.
  • بهتر است پیاز را به جای سرخ کردن کمی تفت دهید.
  • این غذا به دلیل وجود لوبیا(پروتئین گیاهی ) و گوشت (پروتئین حیوانی ) منبع خوبی از پروتئین می باشد.در نتیجه برای کودکان در حال رشد ، نوجوانان در سنین بلوغ و زنان باردار و شیرده مناسب است.
  • به علت وجود گوشت و حبوبات به خصوص عدس این غذا منبع خوبی از آهن به شمار می رود.
  • زعفران در گذشته برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گرفته است و امروزه دریافته اند که این گیاه برای کاهش چربی خون و امراض قلبی می تواند مفید باشد.و همچنین زعفران اثرات ضد سرطانی دارد.
  • این غذا وعده خوبی برای صبحانه ونهار است.
  • در ایام ماه مبارک رمضان می توان در سفره افطار از آن استفاده کرد.

مطالب مرتبط

تست بادام و عسل تنوری
مربا هویج

مربا هویج

کله پاچه

کله پاچه