خوراک اسفناج
خوراک اسفناج یکی از غذاهای مقوی است. شاید شما تا حالا از این خوراک استفاده نکرده باشید ولی به خاطر مواد موجود در آن برای اولین بار پخت این غذا را شروع کنید. خوراک اسفناج دارای مواد اولیه کمی می باشد به همین دلیل بسیار سریع آماده می شود. زمان پخت این غذا حداقل ۱۵ دقیقه است. در ادامه مواد اولیه این خوراک لذیذ را برای ۴ نفر در نظر گرفته ایم. در بعضی از دستور پخت ها از سیر رنده شده نیز استفاده می کنند شما نیز می توانید از این کار بسته به ذائقه ی شخصی خود استفاده کنید. سیر می تواند بدن شما را در برابر بیشتر بیماری ها واکسین کند و سیر را می توان یک نوع واکسیناسیون در نظر گرفت. اگر می خواهید خوراک اسفناج را به عنوان وعده غذایی نهار و یا شام استفاده کنید می توانید از مرغ نیز داخل آن استفاده کنید تا یک وعده غذایی کامل شود. شاید خوراک اسفناج خود به تنهایی یک وعده غذایی کاملی باشد ولی اضافه کردن مرغ می تواند آن را تکمیل کند. از این خوراک می توان به عنوان میان وعده مقوی استفاده کرد. اگر بچه مدرسه ای در خانه دارید می توانید به عنوان چاشت غذایی استفاده کنید. اگر نمی خواهید از پنیر فتا موجود در مواد اولیه استفاده کنید پنیر تبریزی را جایگزین آن کنید.
اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده مولکولهای بی ثباتی به نام رادیکالهای آزاد در بدن هستند قبل از اینکه رادیکالهای آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزیهایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان دادهاند که که آنها میتوانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند.بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد میدانند، این سبزی فقط دارای ۳.۵ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است.به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوقالعاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز میدارد.
اگر رژیم غذایی دارید می توانید در برنامه رژیمی خود از اسفناج نیز استفاده کنید زیرا در لاغری تاثیر شگرفی دارد.از انواع دیگر خوراک می توان به کشک کدو ، رول کدو گوشتی ، خوراک لوبیا پیله و شش انداز اشاره کرد.
مواد لازم
- زعفران (آبکرده و غلیظ) : ۳ قاشق غذاخوری
- کره : ۲ قاشق سوپخوری
- پنیر پیتزا : به میزان لازم
- لیمو ترش (عصاره و آب گرفته) :۱ عدد کوچک
- پیاز ( خرد شده) : ۱ عدد کوچک
- زرده تخم مرغ : ۳عدد
- پنیر فتا (خرد شده) : ۳لیوان
- برگ اسفناج : ۴۵۰ گرم
- فلفل سیاه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
در مرحله اول اسفناج های خرد شده را به همراه آب و مقداری نمک بگذارید تا آبپز شود.
- مرحله ۲
سپس بعد از بخارپز شدن اسفناج آن را به پیاز داغ اضافه کنید.
- مرحله ۳
در مرحله بعد پنیر فتا را به صورت تکه های درشت بروی اسفناج بریزید.
- مرحله ۴
سپس روی آن را با پنیر پیتزا به طور کامل بپوشانید.
- مرحله ۵
حال اسفناج را داخل فر در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید.
- مرحله ۶
بعد از مدت تعیین شده آن را از فر خارج کرده و روی آن را با زرده تخم مرغ و زعفران دم کرد تزئین کنید و دوباره به مدت ۵ دقیقه داخل فر بگذارید .
- مرحله ۷
در نهایت خوراک اسفناج حاضر است.