خوراک جگر مرغ
جگر پستانداران، پرندگان و ماهیها توسط انسان به عنوان غذا استفاده میگردد. جگر گاو، گوساله، ورزا، مرغ، غاز، خوک و ماهی روغن در کشورهای مختلف جهان بنابر سنتهای غذایی مختلف، در فروشگاهها و قصابیها عرضه و استفاده میشود. جگر حیوانات از منابع غذایی چون آهن، مس، ویتامینهای ب و رتینول غنی هستند
خوراک جگر مرغ یک غذای ساده و فوری است. مواد اولیه این غذا را بر حسب سلیقه خود و اعضای خانواده تان می توانید تغییر دهید. خوراک جگر مرغ را می توانید به عنوان ناهار یا شام همراه با برنج یا نان سرو کنید. جگر مرغ سرشار از پروتئین است و برای بدن بسیار مفید می باشد. هر ۱۰۰ گرم جگر مرغ ۱۷ گرم پروتئین دارد که اسید آمینه های ضروری بدن را تامین می کند. اما در خرید آن بسیار دقت کنید. چون در بسیاری از مراکز پرورش مرغ مقدار زیادی هورمون به مرغ ها تزریق می شود که این مواد در جگر ذخیره می شود و برای انسان ضرر دارد.
جگر ویتامین A دارد که قدرت بینایی را افزایش می دهد. ویتامین A همچنین از پوست، دستگاه گوارش و سیستم عصبی نیز محافظت میکند. ویتامین B12 برای جلوگیری از کمخونی مفید است. جگر مرغ آهن دارد و ۵۰٪ از نیاز روزانه افراد را به آهن تامین می کند. خوراک جگر مرغ را می توانید به صورت خالی نیز سرو کنید. خوراک را در یک دیس بکشید و روی آن را با چند پر ریحان و مقداری فلفل تزئین کنید.
واویشکا یکی از غذاهایی است که با جگر مرغ تهیه می شود. برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا جگر مرغ را پاک کرده و خرد کنید. سپس آن را با پیاز داغ خوب تفت دهید. مقداری از ادویه های مورد علاقه تان را روی آن ریخته و با چند لیوان آب اجازه بدهید تا خوب پخته شود.
خوراک جگر مرغ باید تند باشد پس در ریختن فلفل در این غذا رحم نکنید. افزودن رب گوجه و زعفران به این غذا اختیاری است اما آن را خوش عطر و خوشمزه تر می کند. اگر دوست دارید یک قاشق آبغوره نیز به این غذا اضافه کنید.
حتما به دستور تهیه خوراک بادمجان و قارچ، خوراک شاهی پنیر، کاری سبزیجات پاییزی که طرز تهیه آن ها را در غذالند گذاشته ایم سر بزنید.
مواد لازم
- جگر مرغ: ۲۰۰ گرم
- هویج: ۲ عدد
- پیاز :۲ عدد
- سیر :۲ حبه
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید.
- مرحله ۲
سپس هویج های رنده شده را اضافه کرده و مواد را سرخ کنید.
- مرحله ۳
نمک و فلفل بیفزایید.
- مرحله ۴
جگر مرغ شسته شده را به قطعات دلخواه دربیاورید.
- مرحله ۵
آن ها را با پیاز و هویج مخلوط کرده و در تابه را بگذارید.
- مرحله ۶
در آخر مقداری رب گوجه به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله ۷
در نهایت کمی آب روی مواد ریخته و سپس درب ماهیتابه را بگذارید تا خوراک بپزد.
- مرحله ۸
اجازه بدهید خوراک جگر به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم بپزد.
دستور تکمیلی این غذا
- در این غذا می توانید از نخود فرنگی، ذرت شیرین و قارچ و انواع سبزیجات استفاده کنید.
- در صورتی که دوست داشتید خوراکتان رنگ قرمزی به خود بگیرد در انتها یک قاشق رب گوجه به آن اضافه کنید.
- خوراک جگر مرغ را می توانید به عنوان سحری یا افطار سرو کنید.
- این غذا را می توانیدبا نان و برنج سرو کنید.
- قبل از پخت غذا جگر مرغ را بدون خردکردن به مدت ۲ تا ۳ دقیقه داخل آبجوش بیندازید و بعد آبکش کنید و اجازه دهید خنک شود. این کار باعث میشود که جگر مرغ هنگام سرخشدن له نشود.