خوراک شوید باقالی
خوراک شوید باقالی(خشکاویج) از خوراک هاییست که افراد در کنار پلو میل می کنند و عده ای نیز آن را همراه با نان به عنوان یک خوراک مصرف می کنند. شویدباقالی یکی از خوراکهای ایرانی است که پایه آن بر استفاده از برنج است. خوراک ها به گونه ای هستند که باعث می شوند افراد در دراز مدت احساس سیری داشته باشند. یکی از انواع غذاها با ویژگی های غذایی مثبت که نزد ایرانیان و به خصوص گیلانی ها نیز معروف است، خوراک شوید باقالی می باشد. این غذا تهیه شده از دو عنصر غذایی فوق العاده پر خاصیت است که اکثر افراد با خواص این دو ماده آشنایی دارند و برای یک بار هم که شده به تنهایی شوید یا باقالی را مورد مصرف قرار داده اند. شوید باقالی غذایی است که طعم و رنگی عالی دارد و این خوراک را می توان غذای ثابت در انواع میهمانی ها نام برد. باقالی یکی از پر خاصیت ترین حبوبات است که سرشار از ویتامین، آهن و فسفر می باشد. باقالی که یکی از منابع تامین پروتئین است به تنهایی می تواند جذب ویتامین فراوانی داشته باشد. علاوه بر این موارد کلسیمی که در باقالی نهفته است باعث جلوگیری از پوکی استخوان می شود و فشار خون بالا را کاهش می دهد. خواص شوید که دیگر ماده غذایی این خوراک است را به هیچ وجه نمی توان نادیده گرفت. شوید از سبزیجات پر خاصیتی است که همه افراد آن را به عطر و طعم فوق العاده اش می شناسند. شوید به صورت خام در انواع سالادها و یا به صورت پخته در خورش ها و پلوها به مصرف می رسد. سبزی شوید در درمان بیماری های دهان و دندان بسیار مفید می باشد. شوید سبزی ضد التهابی است و باعث از بین بردن نفخ می شود. از خوراک های مشابه می توان به خوراک گوشت و بادمجان، دال عدس ، میرزاقاسمی و تاس کباب اشاره کرد.
مواد لازم
- مغز باقالی: ۴۰۰ گرم
- شوید تازه خرد شده: ۱ پیمانه
- پیاز داغ: ۲ قاشق غذا خوری
- کره: ۵۰ گرم
- پودر سیر: به میزان لازم
- زرد چوبه: نصف قاشق چایخوری
- تخم مرغ: ۴ عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا باقالی را پاک کنید و پوست آن را بگیرید.
- مرحله ۲
آن را در قابلمه بریزید و با آب کافی بگذارید روی گاز تا بپزد.
- مرحله ۳
شوید و پیاز داغ را به باقالی پخته شده اضافه کنید و با کمی زردچوبه بگذارید تا پخته شوند.
- مرحله ۴
با پختن خوراک مقداری پودر سیر(یا خود سیر) و نمک را به آن اضافه کنید و در نهایت کره را به آن بیافزایید.
- مرحله ۵
بعد از چند دقیقه جوشیدن، تخم مرغ ها را نیز به مواد بیافزایید و اجازه دهید تا در قابلمه و بر روی مواد ببندد.
- مرحله ۶
بعد از پختن تخم مرغ و کم شدن آب خوراک می توانید خوراک را سرو و نوش جان کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- با توجه به ذائقه غذاییتان می توانید تخم مرغ ها را به صورت سفت شده آماده کنید که در این صورت باید زمان بیشتری آنها را بپزید و اگر می خواهید شل و نبسته باشند باید آنها را مدت کمتری بجوشانید.
- در صورت تمایل می توانید تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
- خورش شوید باقالی را می توانید با نان مصرف کرده و یا آن را به همراه یک نوع از پلوها نوش جان کنید.
- این غذا شباهت زیادی به باقلاقاتق دارد اما نوع باقالی در ان متفاوت است و به خوراک خشکاویج معروف است.
- می توانید به جای پودر سیر از خود سیر هم استفاده کنید.