خوراک لوبیا پیله
این خوراک یک غذای فصلی است که در تابستان طبخ می شود.در قدیم این غذا را درون ظرفی تیره به نام (tiareh) می ریختند و بعد از پخت نان درون تنور قرار می دادند لوبیا نام نوعی دانه خوراکی است. در سال ۱۵۳۳ میلادی لوبیا به نام مکزیکی اولیهاش «ایاکوک» از آمریکا به اروپا آورده شد و از آنجا به سایر نقاط جهان راه یافت[نیازمند منبع] و اکنون همه ساله میلیونها تن به مصرف میرسد و یکی از مواد غذایی نسبتاً ارزان و فراوان است.
مواد لازم
- لوبیا پیله (لوبیا چیتی تازه همراه با غلاف ): نیم کیلو
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- گوشت گوسفند : ۲۵۰ گرم
- سیب زمینی متوسط : ۲عدد
- گوجه فرنگی : ۲ عدد
- روغن : ۲ قاشق غذاخوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- آبلیمو یا لیمو ترش تازه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز وسیب زمینی را در کمی روغن تفت می دهیم.
- مرحله ۲
سپس گوشت را با زردچوبه و نمک و فلفل تفت می دهیم تا آب گوشت خشک شود.و به اصطلاح رنگ گوشت برگردد.
- مرحله ۳
سپس لوبیا را اضافه کرده کمی دیگر تفت می دهیم .
- مرحله ۴
در پایان گوجه را خرد کرده به مواد اضافه می کنیم.
- مرحله ۵
و در آخر ۲ لیوان آب اضافه کرده و اجازه می دهیم کامل بپزد.
دستور تکمیلی این غذا
- چربی های قابل رویت در گوشت را جدا کنید.
- بهتر است پیاز را به جای سرخ کردن کمی تفت دهید.
- این خوراک یک غذای فصلی است که در تابستان طبخ می شود.در قدیم این غذا را درون ظرفی تیره به نام (tiareh) می ریختند و بعد از پخت نان درون تنور قرار می دادند.
- رنگ دانه لیکوپن موجود در گوجه فرنگی به عنوان انتی اکسیدان عمل می کند وسلول های بدن را از آسیب مواد سمی محافظت می نماید.در نتیجه برای افزایش قدرت دفاعی بدن ، جلوگیری از رشد تومور و ایجاد سرطان به ویژه سرطان پروستات و حفظ سلامت قلبب می تواند مفید باشد.
- حبوبات از جمله لوبیا چیتی حاوی فیتواستروژن ها می باشدکه ممکن است در خانم ها منجر به کاهش عوارض یائسگی شود.البته بانوانی که سابقه ی خانوادگی سرطان پستان دارند ، باید مراقب میزان استروژن دریافتی خود باشند.قابل ذکر است که میزان فیبر موجود در لوبیا چیتی از سایر انواع لوبیا بیشتر است.
- این غذا برای شام و میان وعده مناسب است.
- استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
- از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
- حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.