خوراک گوشت و چغندر
خوراک گوشت و چغندر روسی یکی از غذاهای لذیذ و پرطرفدار از اروپای شرقی و روسیه است. این غذا کمی شبیه سوپ برش روسی است. اما مواد اولیه آن ها و نحوه پختشان تفاوت های اندکی دارد. مواد اولیه برای تهیه این غذا چغندر قرمز، گوشت، جعفری، گوجه فرنگی و سیر است. چغندر قرمز یا همان لبو یکی از خوشمزه ترین سبزیجات موجود در فصل پاییز و زمستان است. در واقع به گیاه آن چغندر گفته می شود. پس از پختن چغندر به اصطلاح به آن لبو می گویند.
لبو گیاهی با طبع گرم است. این سبزی پر خاصیت سال ها است که به عنوان دارو برای درمان امراض مختلف استفاده می شود. میزان کالری چغندر قرمز بسیار پایین است و سرشار از فیبر، آهن، مس، پتاسیم و کلسیم است. لبو برای کم خونی بسیار مفید می باشد. از آن جا که چغندر قرمز غنی از اسید فولیک است مصرف آن به زنان باردار بسیار توصیه می شود. گفته می شود که مصرف چغندر قرمز برای افزایش باروری در مردان بسیار مفید است. چغندر یک ضد عفونی کننده قوی و آنتی باکتریال و سرشار از ویتامین سی است و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. از دیگر خواص چغندر می توان به سم زدایی کبد، پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، درمان روماتیسم و کم خونی اشاره کرد. یکی از بهترین راه ها برای مصرف چغندر ترکیب آب چغندر همراه با آب هویج است.
خوردن چغندر، روانکننده معده، اشتهاآور و آرام بخش است. معده را تقویت میکند و اسهال خونی را متوقف میکند. آن را بپزید و با آب نیم گرم آن تنقیه کنید، ورم روده را درمان میکند
درست است که چغندر قرمز خواص درمانی بسیار زیادی دارد اما مصرف بی رویه آن اصلا توصیه نمی شود. زیرا ممکن است باعث سنگ کلیه، افزایش ضربان قلب، تب، اسهال و لرزش و استفراغ شود. اگر داروهای خاصی مصرف می کنید بهتر است پیش از میل کردن چغندر با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است دچار مسمومیت شوید.
آشپزی روسیه بسیار متنوع و جذاب است. ما هر روز در غذالند دستور پخت های تازه و متفاوتی را قرار می دهیم. اگر به آشپزی روسی و اروپای شرقی علاقه دارید، دستور تهیه ماشروم جولیان، واتروشکا، پلمنی و سوپ برش را از دست ندهید.
مواد لازم
- گوشت: ۳۰۰ گرم
- چغندر قرمز: ۳ عدد
- سیب زمینی: ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر: ۲ حبه
- پیاز: ۲ عدد
- هویج: ۲ عدد
- جعفری خرد شده :۳ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: ۲ عدد
- سرکه: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- کره: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
گوشت خرد شده را همراه با یک عدد پیاز رنده شده تفت دهید.
- مرحله ۲
بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد ۴ لیوان آب به آن افزوده روی حرارت ملایم گوشت را بپزید.
- مرحله ۳
پوست چغندر را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید.
- مرحله ۴
چغندر را همراه با سرکه و رغن در تابه تفت دهید.
- مرحله ۵
به مواد شکر و رب گوجه اضافه کرده و همچنان تفت دهید.
- مرحله ۶
صبر کنید تا رشته های چغندر رنده شده کمی نرم شوند سپس آن را از روی حرارت بردارید.
- مرحله ۷
۱ پیاز خرد شده را با مقداری کره در ماهیتابه تفت دهید.
- مرحله ۸
سپس هویج پوست کنده و رنده شده را به آن بیفزایید و تا نرم شدن هویج آن ها را تفت دهید.
- مرحله ۹
۱ الی ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت کاملا پخته شود.
- مرحله ۱۰
سپس سیب زمینی های خرد شده را به گوشت اضافه کنید.
- مرحله ۱۱
۱۵ دقیقه مهلت دهید تا سیب زمینی ها نرم شوند.
- مرحله ۱۲
همه موادی را که قبلا تفت داده اید به گوشت بیفزایید. ۱۵ دقیقه صبر کنید.
- مرحله ۱۳
گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید.
- مرحله ۱۴
سپس آن ها را همراه با جعفری خرد شده، سیر رنده شده و نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید.
- مرحله ۱۵
خوراک را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کمی بجوشد و کاملا جا بیفتد.
- مرحله ۱۶
پس از نیم ساعت خوراک شما آماده است.
دستور تکمیلی این غذا
- همراه با این غذای لذیذ می توانید انواع سالادها، سوپ های مختلف و نان ها را امتحان کنید.
- برای حفظ خواص و ویتامین های موجود در چغندر آن را زیاد نپزید.
- خورش گوشت و چغندر روسی را می توانید همراه با نان، خامه ترش یا ماست پرچرب سرو و نوش جان کنید.
- ارزش غذایی لبو یا همان چغندر قرمز پخته شده به صورت زیر است۷گرم قند، ۰.۲ گرم چربی، ۱۰ گرم کربوهیدرات، ۴۳ کالری انرژی.
- برای اینکه پوست گوجه فرنگی ها را راحت جدا کنید. آن ها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب داغ بیندازید، سپس بلافاصله در آب سرد بریزید. پس از اینکه بهشان شوک دادید به آسانی می توانید پوست آن ها را جدا کنید.