خورش آلو

خورش آلو

خورش آلو جز خورشت های اصیل و فوق العاده خوش طعم ایرانی ست.ملین است و برای یبوست مفید است.این خورش از غذاهای اصیل خراسان رضوی به حساب می آید و مواد اصلی آن آلو و گوشت می باشد.البته می توانید به جای گوشت از مرغ هم استفاده کنید که این بستگی به ذائقه افراد خانواده دارد. این غذا انواع مختلفی دارد که در سایت می توانید مدلهای دیگر این غذا را ببینید. یکی از مهمترین مواد این غذا همان طور که مشخص است آلو می باشد.آلو انواع مختلفی دارد. و شما با هر مدلی از آلو که دوست داشته باشید می توانید این خورش را تهیه کنید اما آنچه که در زمینه آلو اهمیت دارد این است که زمانی که می خواهید از این ماده برای غذا استفاده کنید بهتر است نوع گوشتی آن را انتخاب کنید.آلو، یک میوه تک‌هسته‌ای که از لحاظ رنگ، شکل و اندازه دارای گونه‌های متفاوتی است. آلو ارزش تغذیه‌ای فراوانی دارد. این میوه را هم به صورت خام می‌توان خورد و هم درون انواع خوراک از آن استفاده کرد. آلو انواع گوناگونی دارد که شامل: آلوسیاه ، آلو زرد ، آلوچه ، آلو بخارا ، آلوقطره طلا ، آلو قیصی ، آلو مویزی ، آلوی کوهی. آلوسگی ، آلو برقانی و … است. مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سرطان، بیماری‌های گوارشی ، کاهش چربی و … نقش بسزایی در سلامت انسان دارد. آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان‌ها است. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می‌باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی می‌کند.  فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید و مانع از رشد باکتری‌های مضر در داخل روده می‌شود. در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشا انرژی برای سلول‌های روده است و به‌این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. از انواع دیگر خورش می توان به : خورش قلیه ترش ، خورش غوره مسما ، فسنجان گیلانی و خورش سیب اشاره کرد.

مواد لازم

  • گوشت : ۵۰۰ گرم
  • آلو : ۲۵۰ گرم
  • خلال بادام : یک استکان
  • گلاب : یک استکان
  • شکر : نصف پیمانه
  • پیاز متوسط : ۱ عدد
  • روغن : ۳ قاشق سوپ خوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدار لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت می دهیم

  •  مرحله ۲

    سپس گوشت ها را به قطعات دلخواه تقسیم کرده و به همراه پیاز تفت می دهیم .

  •  مرحله ۳

    در این مرحله مقداری آب به گوشت اضافه می کنیم تا پخته شود.

  •  مرحله ۴

    بعد از پخت گوشت نمک را به آب اضافه می کنیم تا گوشت طعم بگیرد.

  •  مرحله ۵

    سپس آلو پخته شده را به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم پخته شوند.

  •  مرحله ۶

    بعد از مدتی خلال بادام و زعفران و گلاب را به مواد در حال پخت اضافه می کنیم و شعله را کم کرده تا غذا به آرامی بپزد و مواد خوب با هم مخلوط شوند.

  •  مرحله ۷

    زمانی که خورش جا افتاد شکر را به آن اضافه می کنیم.(مقدار شکر را با توجه به ذائقه افراد می توان تغییر داد).

  • زمان مهیا کردن:۱۰دقیقه

  • زمان پخت:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲ساعت ۴۰دقیقه

  • مناسب برای:۵نفر

  • ملل:خراسان رضوی

دستور تکمیلی این غذا

  • برای پخت گوشت ابتدا باید اجازه دهید که گوشت با آب بپزد و در آخر و پس از پخت کامل نمک را به آن بیافزایید ، زیرا در صورت اضافه کردن نمک در ابتدای پخت گوشت ، باعث سفت شدن آن می شوید.
  • می توانید به جای زعفران از زردچوبه هم استفاده کنید.
  • این غذا به همراه برنج سرو می شود.
  • این غذا با زعفران و زردچوبه به رنگ دلخواه می رسد اما اگر دوست دارید که پررنگ تر شود می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.
  • این غذا وعده مناسبی برای نهار می باشد.
  • در ماه رمضان وعده مناسبی برای سحر می باشد.
  • این غذا ۴۵ % از پروتئین و ۴۰ % از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می کند.
  • تامین ویتامین B12 و۳۰% آهن و روی مورد نیاز روزانه بدن ازز دیگر فواید این غذا می باشد.
  • بیماران دیابتی و افرادی که میزان تری گلیسیرید خون آنها بالا می باشد از خوردن غذاهای شیرین پرهیز کنند.
  • در صورت پخت با روغن زیتون ۱۰۰ % ویتامین E مورد نیاز روزانه بدن تامین می شود.
  • مصرف انواع آلو از بهترین راه های پیشگیری و درمان یبوست محسوب می شود.
  • علاوه بر این آلو دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و حاوی مواد مغذی مانند آهن ، اسید فولیک ، پیش ساز ویتامین A ، سلنیم و منیزیم می باشد.

مطالب مرتبط

انار دانه مسما

انار دانه مسما

مک اند چیز با سس گوشت

مک اند چیز با سس گوشت

پاستا پنه با سس آرابیاتا