خورش برگه زردآلو
خورش برگه زردآلو یکی از خورشت های مخصوص استان سمنان است که از برگه زردآلو تهیه می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این خورشت به چه صورت تهیه می شود ما در اینجا طرز تهیه این غذا را به شما آموزش می دهیم اما قبل از آن اجازه دهید که با تعدادی از خواص برگه زردآلو آشنا شویم .این میوه ملین است و طبعی سرد دارد.
زردآلو میوه ای کوهستانی است که در ییلاقات به عمل می آید. میوه ی زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرم تری دارد . این میوه سرشار از ویتامینهاى A و C و آهن است. مواد مغذى موجود در زردآلو از چشمها و قلب حفاظت مىکنند و فیبر موجود در آن علیه بیمارىها مبارزه مىکند.زردآلو منبع غنى بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A ) است. زردآلوهایى که رنگ نارنجى تیره دارند، حاوى بتاکاروتن بیشترى هستند. مواد غذایى حاوى بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیمارىهاى قلبی، سکته، آب مروارید و بعضى سرطانها مىشوند.در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان ها بسیار موثر است.مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند.بدین منظور، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.دم کرده برگ زردآلو براى قطع اسهال مفید است.براى تسکین درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید.زرد آلو تصفیه کننده خون است. عروق را باز مىکند و ملین است.بوى بد دهان را رفع مىکند. تب بر است. به علت داشتن کبالت براى کم خونى مفید است. التهاب مفاصل را برطرف مىکند. ضد نرمىاستخوان است. براى قلیایى کردن بدن مفید است و به علت داشتن مقدارى اسید سالسیلیک، براى درد مفاصل و رماتیسم مفید است.زردآلو، خنک و اشتها آور است.
مواد لازم
- برگه زردآلو : ۱ پیمانه
- گردوی آسیاب شده : ۲ قاشق غذاخوری
- عدس : دو قاشق غذاخوری
- گوشت : ۲۰۰ گرم
- آلوچه : ۵ عدد
- روغن : به مقدار لازم
- پیاز : ۱ عدد
- زردچوبه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت می دهیم.
- مرحله ۲
زمانی که پیاز به مقدار لازم تفت داده شده یعنی سبک شد زردچوبه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ پیاز عوض شود.
- مرحله ۳
سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت می دهیم.
- مرحله ۴
عدس ، گردو و آلوچه و نمک و فلفل را به گوشت اضافه می کنیم و همراه با کمی آب روی شعله می گذاریم تا بپزد.
- مرحله ۵
تقریبا ۳۰ تا ۴۰ دقیقه مانده به پایان پخت برگه زردآلو را به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ۶
اجازه می دهیم مواد خوب مخلوط شود.پس از زمان های اعلام شده غذای شما آماده سرو است (البته خورشت باید به غلظت مورد نظر شما برسد.)