خورش به آلو

خورش به آلو

خورش به آلو یکی از خورشت های سنتی استان کرمان است.این خورشت طبعی سرد و معتدل دارد. این خورشت از جمله غذاهایی است که در فصل پاییز زیاد تهیه می شود زیرا همان طور که می دانید میوه به مخصوص فصل پاییز است و معمولا در این فصل چیزهای زیادی از این میوه تولید می شود که یکی از آن ها همین خورشت به است. این خورش انواع گوناگون دارد که یا با انواع گوشت و یا بدون گوشت تهیه می شود. در قزوین شما با نوع دیگری از خورش به آشنا می شوید. همان طور که می بینید این میوه طرفداران زیادی دارد در اینجا سعی می کنیم تعدادی از خاصیت های این میوه خوشمزه را برای شما عزیزان بازگو کنیم. میوه بـه دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. این میوه بسیار سودمند بوده و دارای خواص زیادی است. میوه، گل، دانه و حتی پوست درخت این گیاه تماما خاصیا دارویی دارد. در طب سنتی برای به خواصی نظیر خاصیت ضد التهاب، ملین، قابض، مدر، خلط آور، مقوی، محرک جنسی، آنتی اکسیدان و ضد زخم های گوارشی را گزارش شده است. برخی از مهمترین خواص به و فواید درمانی آن شامل کمک به کاهش چربی و فشار خون بالا، درمان نفخ، زخم معده و اثنی عشر است. همچنین استفاده از لعاب تخم آن به صورت قرقره برای درمان گلو درد توصیه شده است. به سرشار از ویتامین های آ و ب، و املاح آهکی و تانن است. به دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است و صد گرم آن تولید ۱۱۲ کالری انرژی می کند. این میوه مقوی معده و متوقف کننده اسهال های ساده و خونی است. در ورم حاد در روده ها، خونریزی های قاعدگی و بواسیری، اثر بسیار موثری دارد. دم کرده برگ های به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد. وقتی به پخته می شود بو و طعمی بسیار خوش دارد. برای کمپوت مناسب است و بصورت مربا و مارمالاد نیز کاربردی عالی دارد. در پایان شاید برایتان جالب باشد که بدانید مردم قم از این میوه آبگوشتی به نام آبگوشت به تهیه می کنند.

مواد لازم

  • آلوبخارا : ۱۰۰ گرم
  • گوشت گوسفند : ۲۵۰ گرم
  • به ورق شده : ۲۵۰ گرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • دارچین : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع : به مقدار لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا گوشت را خرد کرده یا پیاز تفت می دهیم .

  •  مرحله ۲

    نمک ، فلفل ، دارچین و ادویه های دیگر نامبرده شده در بالا را به همراه مقداری آب اضافه می کنیم و می گذاریم تا به همراه گوشت بپزند.

  •  مرحله ۳

    سپس به ورقه شده را در کمی روغن تفت می دهیم و به گوشت اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۴

    حدود یک ساعت اجازه می دهیم تا گوشت و به پخته شوند.

  •  مرحله ۵

    در نهایت آلو و رب گوجه فرنگی را نیز به غذا اضافه کرده می گذاریم جا بیفتد.

  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲ساعت ۵۰دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:کرمان

دستور تکمیلی این غذا

  • می توانید به جای به تازه از به خشک شده استفاده کنید که در این صورت مقدار آن نصف پیمانه می شود و فقط زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
  • اگر آلوهایی که استفاده کنید خشک و سفت هستند آنها را از قبل در آب بخیسانید تا خورش لعاب بیشتری پیدا کند و خوشمزه تر شود.
  • هر چه آلو های شما بیشتر در آب خیس بخورد خورش شما لعاب دار تر و خوشمزه تر می شود.
  • این غذا مخصوص فصل پاییز است. زیرا به در این فصل بیشتر موجود است.
  • این خورشت نباید زیاد له شود و باید به روغن افتاده و در حد کافی آب داشته باشد و خشک نباشد. این خورش مزه ملس و حدودا ترش دارد. اگر آلویی که استفاده کردید شیرین بود، به دلخواه یک عدد آب لیموی تازه در انتهای پخت خورشت اضافه کنید و بعد از جا افتادن نوش جان کنید.
  • در این خورشت بعضی از لپه استفاده می کنند. به این صورت هم میتوانید درست کنید. مقدار لپه در این خورشیک استکان سر خالی لپه پاک شده و شسته شده را به هنگام سرخ کردن گوشت و پیاز سرخ شده اضافه میکنید. پس از اینکه بوی خامی لپه گرفته شد رب و زردچوبه افزوده و آب داخل خورش بریزید و بگذارید تا گوشت و لپه پخته شود و ادامه کار.
  • این غذا وعده مناسبی برای نهار می باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای سحر می باشد.
  • آلو حاوی ویتامین A و آهن می باشد.
  • به دارای ویتامین های A.B.C و همچنین فیبروپتاسیم می باشد. تحقیقات نشن داده است جهت جلوگیری از کاهش بیماری های قلبی عروقی مفید می باشد.
  • علاوه بر گوشت به، دانه به نیز برای التهاب‌های دستگاه گوارش و مخاط‌ها، سرفه‌های خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا بسیار مفید است. ولی مراقب باشید از جویدن و بلعیدن به‌دانه بپرهیزید زیرا به‌دانه، حاوی یک ماده سمی است که برای بدن مضر است.
  • میوه به تقویت کننده قلب است و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله عفونت‌های روده‌ای و ورم حاد روده، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهاب‌های مختلف مفید است.
  • «به» طبیعتی معتدل دارد در حالیکه دانه به طبعی سرد و تر دارد.

مطالب مرتبط

خلال پلو

خلال پلو

خورش تخم مرغ

خورش تخم مرغ

پیتزا بادمجان و سیر

پیتزا بادمجان و سیر