خورش به

خورش به

خورش به یکی از خورشت های خوشمزه استان قزوین است که طرفداران خاص خود را دارد.خورش به یکی از خورش های خوشمزه و خوش عطر فصل پاییز است که از هم خورشیان، طعم شیرین را به خود اختصاص داده‌ و طرفداران این طعم را به خود جذب نموده است .این غذا طبعی گرم دارد.به ، به دلیل خواص منحصر به فردی که دارد می‌تواند وعده‌ی غذایی کاملی به شمار آید که در فرایند پخت بافت نرم و ابریشمی به رنگ صورتی زیبا و عطر و طعم بسیار ظریف به خود می‌گیرد. به، به دلیل طعم شیرینی که دارد، مورد پسند هر فردی با هر سلیقه غذایی به طبع نیست که البته می‌توان با افزودن موادی از قبیل آلو و آبلیمو طعمی ملس به آن داد و برای هر سلیقه غذایی، طعمی قابل قبول باشد.

مواد لازم

  • پیاز متوسط : ۱ عدد
  • به متوسط : ۲ عدد
  • لپه : ۱ پیمانه
  • گوشت : ۲۵۰ گرم
  • رب گوجه : ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر : ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن : به مقدار لازم
  • آلو بخارا : ۱۰ عدد
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم

مراحل پخت

    •  مرحله ۱

      ابتدا پیاز را در روغن تفت داده و پس از سبک شدن پیاز زردچوبه را به آن اضافه می کنیم.

    •  مرحله ۲

      گوشت را به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

    •  مرحله ۳

      لپه را که از قبل خیس کرده ایم همراه گوشت و کمی آب و رب گوجه فرنگی می پزیم.

    •  مرحله ۴

      پس از اینکه گوشت و لپه کامل پخت ، آلو و به خرد شده را همراه ادویه و نمک به مخلوط اضافه می کنیم.

    •  مرحله ۵

      اجازه می دهیم تا سس خورش غلیظ شود و خورش خوب جا بیفتد.

  • زمان مهیا کردن:۱۵دقیقه

  • زمان پخت:۳ساعت

  • زمان آماده سازی:۳ساعت ۱۵دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:قزوین

دستور تکمیلی این غذا

    • استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
    • از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
    • حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
    • حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
    • این غذا به همراه برنج سرو می شود.
    • از حرارت و روغن کم جهت تفت دادن پیاز و گوشت استفاده شود.
    • بهتر است از گوشت تازه در تهیه غذا استفاده شود ، در غیر این صورت برای خروج از انجماد گوشت حتما از یخچال استفاده شود تا به تدریج از انجماد خارج شود.
    • چربی های قابل روئیت گوشت را کامل جدا کنید.
    • این خورشت نباید زیاد له باشد، باید به روغن افتاده و در حد کافی مقدار آب داشته باشد و خشک هم نباشد.
    • این خورشت مزه ملس و حدودا ترش دارد.
    • اگر آلویی که استفاده کردید شیرین بود، به دلخواه یک عدد آب لیموی تازه در انتهای پخت خورشت اضافه کنید و بعد از جا افتادن نوش جان کنید.
    • این غذا وعده مناسبی برای نهار می باشد.
    • در ماه رمضان غذای مناسبی برای سحر می باشد.
    • این غذا حدود نیمی از کالری روزانه را تامین می کند.
    • در تهیه این غذا از گروه های غذایی مختلف استفاده شده که ارزش غذایی آن را بالا می برد.
    • آلو و به دارای فیبر غذایی خوبی هستند که برای پیشگیری از یبوست و سلامت روده ها توصیه می شود.
    • در تهیه این غذا از انواع گوشت های کم چرب مانند گوشت مرغ و بوقلمون می توان استفاده کرد.
    • استفاده از مواد غذایی تازه که به صورت فصلی قابل دستیابی هستند مانند به برای ایجاد تنوع غذایی و استفاده از ارزش غذایی آنها بسیار مفید است.
    • ضمنا این غذا حاوی کالری بالایی است و باید در مقدار مصرف آن احتیاط شود.

مطالب مرتبط

یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
ترش واش خورش

ترش واش خورش

خورش آلبالو با گوشت قرمز