خورش خلال

خورش خلال

خورش خلال یکی از معروف ترین خورش های استان کرمانشاه است.غذای لذیذ و بینظیریست. نام اصلی این غذا خورش خلال بادام است که معمولا به صورت مختصر خورشت خلال گفته می شود. این غذا یکی از معروف ترین غذاهای مردم کرمانشاه است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد. این خورش شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد اما با این تفاوت که به جای سیب زمینی از خلال بادام استفاده می شود. این خورش نباید خیلی آبدار باشد و باید لعاب دار باشد. این خورش یکی از از غذاهای اصیل است که پایه ثابت همه مهمانی ها و مجالس خاص کرمانشاهیان است. همان طور که می دانید در این غذا از خلال بادام استفاده می شود. بادام یکی از مغزهای گیاهی مهم برای بدن است. بادام دانه ای خوراکی است که روی درخت بادام رشد می کند. میوه درخت بادام در ابتدا دارای پوست سبز و نازک و کرک مانند است که به آن چغاله بادام می گویند و پس از مدتی سخت و سفت شده و میوه بادام از آن به دست می آید. مغز بادام بر دو نوع است شیرین و تلخ که هر کدام خاصیت های خود را دارد. بادام،‌ جزو مغزها بوده، سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است. بادام خام، حاوی حجم بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که نقش به سزایی در کاهش چربی بد و افزایش چربی خوب خون دارند. خوردن بادام به خاطر دارا بودن انواع ویتامین‌ ها، پروتئین، کلسیم، منیزیم و آهن فراوان، باعث نیروبخشی و افزایش انرژی می‌شود، به همین دلیل برای همه اقشار مردم به ویژه کودکان و زنان باردار بسیار مفید است و در رژیم غذایی انها توصیه می‌شود. ویتامین E موجود در پوست بادام، یکی از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها بوده، بنابراین مصرف بادام باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، فراموشی، آلزایمر و آب مروارید می‌شود. از دیگر خواص بادام جلوگیری از تخریب سلول ها و DNA بوده، بادام بر سلامت پروستات موثر است. در ادامه شما را با قیمه نثار قزوین و خورش برگه زردآلو سمنان آشنا می کنیم.

مواد لازم

  • گوشت گوساله : ۴۰۰ گرم
  • خلال بادام : ۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک سیاه پاک شده : ۲ قاشق غذاخوری پر
  • لیمو عمانی : ۴ عدد
  • پیاز متوسط : ۲ عدد
  • روغن : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • دارچین : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدار لازم

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    گوشت را در اندازه های کمی بزرگتر از یک حبه قند(نگینی) خرد کرده با پیاز تفت می دهیم.

  •  مرحله ۲

    آب را اضافه می کنییم تا با حرارت کم بجوشد.

  •  مرحله ۳

    سپس خلال بادام را به صورت خام یا تفت داده به گوشت اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۴

    لیمو عمانی را جداگانه پخته از آب در می آوریم و به گوشت در حال پخت اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۵

    یک ساعت قبل از کشیدن غذا رب گوجه را کمی تفت داده به خورش می افزاییم.

  •  مرحله ۶

    سپس دارچین و زعفران آب کرده را اضافه می کنیم .

  •  مرحله ۷

    در نهایت زرشک سیاه را که تفت داده ایم به خورشش اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۸

    اجازه می دهیم که مواد خوب با هم مخلوط شود آرام پخته شود.خورش خیلی آبکی نباشد، اجازه دهید به غلظت برسد.

  • زمان مهیا کردن:۱۵دقیقه

  • زمان پخت:۲ساعت ۱۵دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • مناسب برای:۳نفر

  • ملل:کرمانشاه

دستور تکمیلی این غذا

  • تفت دادن سبب جلوگیری از چسبیدن دانه های زرشک به هم و نیز درخشندگی آن در خورش می شود.
  • خورش را همراه با برنج سفید سرو کنید.
  • زرشک سیاه یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای از گذشته داشته و دارد.
  • جهت بهبود طعم و کیفیت این خورش توصیه می شود که از خلال بادام درختی استفاده شود.
  • قبل از طبخ، چربی های قابل رویت در گوشت را از آن جدا کنید.
  • اگر از خلال بادام تازه استفاده می کنید نیازی نیست که آن ها را خیس کنید، در غیر این صورت آن ها را برای ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید و بعد برای خوش رنگ شدن برای حدود ۵ دقیقه در زعفران دم کرده خیس کنید.
  • استفاده از لیمو عمانی و گلاب در این دستور اختیاری است.
  • پیاز را خلالی خرد کنید.
  • این غذا وعده مناسبی برای نهار می باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای سحر می باشد.

مطالب مرتبط

دمپخت ماش

دمپخت ماش

پلو پیازچه با مرغ

پلو پیازچه با مرغ

بادمجان پلو قزوینی

بادمجان پلو قزوینی