خورش دختر لوس گیلان

خورش دختر لوس گیلان

خورش دختر لوس گیلان یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که اسم جالبی دارد.برخی از غذاهای گیلانی نامهای جالب و تامل برانگیزی دارند همچون نازخاتون ، میرزا قاسمی ، گل در چمن و … . اما جدا از این نام های جالب غذاهای گیلانی طعم بی نظیری دارند .همان طور که می دانید بادمجان و گوجه فرنگی دو عضو جدا نشدنی از غذاهای گیلانی به حساب می آیند و در اکثر غذاهای این استان دیده می شوند.خورش دختر لوس گیلان برخلاف نازخاتون و کال کباب سرد سرو نمی شود و جز غذاهای است که نیاز به پختن دارد و در واقع نوعی خورش می باشد و در آن هم از بادمجان استفاده می شود و هم از گوجه فرنگی.گیلان اب و هوایی مرطوب دارد.
گفتیم که یکی از موادی که در گیلان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد بادمجان است.بادنجان یا بادمجان، معرّب «پاتنگان» و «پاتمگان» فارسی است و در پارسی با نام کهپَرَک نیز خوانده می‌شود. بادنجان گیاهی خوراکی از تیرهٔ بادنجانیان است. به نظر می‌رسد که این گیاه بومی هندوستان بوده‌است. بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن باید پوست آنرا کنده و هر بادمجان را چهار قسمت کنند و یا ورقه ورقه نمایند و بر آن ها نمک بمالند و مدت چند ساعت در آب خنک گذارند تا آب قدری سیاه و تیز طعم گردد. از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB ، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد. علاوه بر ویتامین ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئیدها مانند ناسونین می باشند. بادمجان برای کاهش وزن نیزمفید است. این غذا برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کم کنند مفید است چون ذخیره فیبر بالایی دارد و ضمن ایجاد احساس سیری، انرژی بدن را نیز تامین می کند. از انواع دیگر غذاهای گیلانی می توان به : شامی لپه ، واویشکا ، انار آویج خورش و شش انداز اشاره کرد.

مواد لازم

  • بادمجان: ۵ تا متوسط
  • گوجه فرنگی: ۲ تا متوسط
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • سبزی (خلواش، چوچاق، گشنیز، نعناع خرد شده تازه یا خشک) : ۳قاشق غذاخوری
  • آبغوره: نصف استکان
  • آب: نصف استکان
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • زرچوبه : به میزان لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا بادمجانها را بعد از پوست کندن، مکعبی خرد کنید و نمک بزنید.

  •  مرحله ۲

    سپس داخل آبکش گذاشته تا آب سیاه آن خارج شود.

  •  مرحله ۳

    پیاز و سیر خرد شده رو با روغن زیتون تفت دهید و زرچوبه بزنید .

  •  مرحله ۴

    سپس بادمجانها را شسته و خشک کنید .

  •  مرحله ۵

    آنها را با پیاز تفت دهید.

  •  مرحله ۶

    بعد گوجه های خرد شده را ریخته و هم بزنید.

  •  مرحله ۷

    در نهایت سبزی خشک و نمک و فلفل زده و با آبغوره و کمی آب می گذاریم تا بپزد.

  •  مرحله ۸

    به غلظت مورد نظر که رسید خورش شما آماده است.

  • زمان مهیا کردن:۱۵دقیقه

  • زمان پخت:۱ساعت

  • زمان آماده سازی:۱ساعت ۱۵دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:گیلان

دستور تکمیلی این غذا

  • سبزی دختر لوس، خالواش، چوچاق، گشنیز و نعناع است.
  • از سبزی خشک هم می‌توانید استفاده کنید.
  • به جای آبغوره از آب نارنج یا آب انار ترش استفاده کنید.
  • در روش سنتی، همه مواد را در هاون می‌کوبند تا له و یکدست شود.

مطالب مرتبط

خورش ترش سماق

خورش ترش سماق

خورش ماست

خورش ماست

خورشت قرمه سبزی

خورشت قرمه سبزی