خورش سیب و آلبالو

خورش سیب و آلبالو

خورش سیب و آلبالو از غذاهای ستنی شهر دامغان استان سمنان می باشد.طعم ترش و شیرین و مطبوع این خورش با انواع خورش‌های ترش و شیرینی که تا به امروز میل کرده اید بسیار متفاوت است.خورش سیب و آلبالو، جزو خورش های ملس و بسیار خوشمزه‌ایست که در قدیم بیشتر درست می‌شد. با این حال خیلی‌ها تا به‌ حال مزه آن را نچشیده‌اند. فراموش نکنید که حتماً هسته آلبالوها را بگیرید. این خورش را می‌توانید با لپه یا بدون لپه درست کنید.
آلبالو طبیعتی سرد دارد؛ بنابراین خوردن آن به افراد گرم‌مزاج توصیه می‌شود.و این غذا به طور کلی سرد است. به‌طورکلی آلبالو، سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی گوناگونی به خصوص ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی است. آلبالو باعث کاهش فشار خون می‌شود، بنابراین مصرف آن برای افرادی که دارای فشارخون بالایی هستند مفید است؛ علاوه بر این، غلظت خون را کم می کند و برای رفع مشکل کم‌خونی توصیه می‌شود.آلبالو خاصیت صفرابری دارد و به دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا کمک می‌کند. البته می‌گویند اگر آب یا مربای آلبالو با کمی رازیانه مخلوط شود، برای دفع سنگ مثانه و رفع‌سوزش مجاری ادرار مفید است.این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونی‌کننده بر روده‌ها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم می‌کند. سیب نقش مهمی در سلامت بدن دارد و مزیت آن این است که علاوه بر پیشگیری از بیماری‌ها، باعث افزایش سلامتی نیز می‌شود.افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج می‌برند با خوردن سیب می‌توانند عملکرد این دستگاه را در حد نرمال نگه دارند. مهمترین دلیل در تنظیم و تقویت دستگاه گوارش این است که سیب سرشار از فیبر است و این بدان معناست که حرکات روده‌ای را منظم می‌کند و دیر هضمی و یبوست را از بین می‌برد. با تنظیم دستگاه گوارش از دل دردهای مزمن و شدید که به این دستگاه مرتبط است نیز کاسته می‌شود.خورش سیب و آلبالو تمام این خاصیت ها را یک جا به شما ارائه می دهد.

مواد لازم

  • آلبالوی خشک : ۱ پیمانه
  • لپه : ۱ پیمانه
  • سیب ترش : ۳ عدد
  • گوشت : ۳۰۰ گرم
  • پیاز : ۱ عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    ابتدا هسته آلبالوها را جدا می کنیم و سیب های ترش را به صورت خلال خرد می کنیم.

  •  مرحله ۲

    آلبالو را کمی تفت می دهیم و سپس خلال سیب را به آن اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم.

  •  مرحله ۳

    سپس گوشت و لپه را که از قبل با پیاز تفت داده ایم به مواد اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۴

    در نهایت کمی نمک ، فلفل و زعفران به غذا اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا خورش جا بیفتد.

  •  مرحله ۵

    در صورتی که می خواهید غذا ملس شود مقداری شکر و آبلیمو بنا به ذائقه افراد خانواده اضافه کنید

  • زمان مهیا کردن:۱۵دقیقه

  • زمان پخت:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۳ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:سمنان

دستور تکمیلی این غذا

  • استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
  • از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
  • حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
  • چربی های قابل رویت در گوشت کاملا جدا شود.
  • سیب ها را با پوست خلال کنید.
  • در تهیه غذا از نمک کمتری استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید که غذا ملس شود پس از اینکه تمامی مواد را با هم مخلوط کردید مقداری شکر و آبلیمو به غذا اضافه کنید.
  • این غذا وعده مناسبی برای نهار می باشد.
  • این غذا به علت وجود آلبالو و سیب ، دو میوه خوشمزه و با رنگ زیبا ، جهت کودکان دلپذیر می باشد و با وجود میوه ها دارای املاح و ویتامین فراوان می باشد که جهت پیشگیری از سرطان مفید است.
  • سیب علاوه بر پیشگیری از سرطان به علت پتاسیم جهت افراد دارای فشار خون بالا مفید است.
  • آلبالو میوه ای اشتها آور است.
  • گوشت در کنار آلبالو موجب جذب آهن می گردد.لذا جهت افراد کم خون مفید می باشد.
  • لپه و گوشت دارای پروتئین بالایی هستند و استفاده از آنها برای کودکان در حال رشد توصیه می شود.
  • اگر از آلبالوی تازه استفاده می کنید حتما هسته آن را بگیرید.

مطالب مرتبط

زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ

کوفته و شوروا

کوفته و شوروا

بریانی مرغ کویتی

بریانی مرغ کویتی