خورش غوره مسما
خورش غوره مسما یکی از خورشت های خوشمزه استان گیلان است .گیلان اب و هوای مرطوبی دارد که از ترکیب غوره ، بادمجان و مرغ تهیه می شود شاید بگویید اینکه همان خورش مسما شیراز است شاید این طور باشد ولی در این غذا غوره نیز مورد استفاده قرار می گیرد.با توجه به شروع فصل تابستان و آمدن بادمجان و غوره پیشنهاد می شود که این غذا را حتما تهیه کنید.برای تهیه این غذا هم می توانید از مرغ استفاده کنید و هم از گوشت این بستگی به ذائقه شما دارد که کدام را انتخاب کنید. غوره در واقع میوه نارس انگور است .این میوه ترش مزه است و معمولا برای طعم دادن به غذا استفاده می شود. در فصل تابستان که فصل انگور و غوره است در بسیاری از مواقع غوره ها را آبگیری کرده و از آنها آبغوره به دست می آورند.این عصاره معمولا در بسیاری از غذاها و سالادها کاربرد دارد و طعم ترش و ملسی به آنها می دهد که این طعم هم بسته به نوع غوره دارد. غوره کاهنده صفرا بوده و چاقی را درمان می کند. همچنین می تواند درد کمر و پا را تسکین دهد. غوره کاهش دهنده حرارت خون و صفرا است.همچنین غوره مقطع (تکه تکه کننده) بلغم حاصل در معده می باشد.کسانیکه زمان غذا خوردنشان طولانیست بهتر است بین غذا غوره بخورند تا به هضم بهتر غذا و فاسد نشدن غذا کمک کند. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است . غوره در درمان بیماری اسکوربوت اهمیت دارد. این بیماری به خاطر کمبود ویتامین C در بدن اتفاق می افتد.غوره زردی را از بین می برد.خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .در نهایت هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار از خوردن زیاد غوره خودداری کنند ، چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود . از انواع دیگر خورش می توان به : خورش قلیه ترش ، مرغ ترش ، ترش واش خورش و خورش ناردون اشاره کرد.
مواد لازم
- مرغ : نصف مرغ
- پیاز : ۲-۳ عدد
- غوره تازه بی دانه : نیم کیلو
- بادمجان قلمی ( یا کدو خورشتی) : ۲۰۳ عدد
- رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی : ۲ عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- دارچین : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیار را سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
- مرحله ۲
مرغ را در قابلمه ای با کمی زردچوبه تفت می دهیم تا کمی سرخ شود.
- مرحله ۳
سپس حدود ۲ لیوان آب و مقداری از غوره ها و پیاز سرخ شده را به مرغ ها اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
اجازه می دهیم مرغ ها خوب پخته شوند.
- مرحله ۵
پس از پخته شدن مرغ مابقی غوره ها را به همراه مقداری رب گوجه فرنگی تفت داده و به همراه سایر ادویه جات به مواد قبلی اضافه می کنیم.
- مرحله ۶
در نهایت بادمجان هایی را که از قبل سرخ کرده ایم و گوجه های حلقه شده را به آن اضافه کرده و با شعله کم حرارت می دهیم تا غذا خوب جا بیفتد.
- مرحله ۷
پس از حدود ۲۰ دقیقه غذای شما اماده است.