خورش فسنجان با مرغ

خورش فسنجان با مرغ

خورش فسنجان با مرغ یکی دیگر از خورشت های اصیل ایرانی می باشد. این خورش با گردوی چرخ شده درست می شود و طعمی عالی و دلپذیر دارد. این خورشت خوش طعم از دیرباز در سفره ی ایرانیان وجود داشته است. برای اینکه بتوانید خورش فسنجان را عالی طبخ کنید باید فوت کوزه گری آن را یاد بگیرید. شما باید بعضی از نکات را برای درست کردن این غذا در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین غذا را طبخ کنید. همانطور که می دانید بیشتر خورشت های ایرانی غلیظ و پرملاط است خورشت فسنجان نیز از این امر مستثنی نمی باشد. شما می توانید از گوشت مرغ، اردک، مرغابی و گوشت چرخ کرده به عنوان گوشت این خورشت استفاده کنید. اگر برای شما چربی غذا مهم است می توانید از گوشت کم چرب گوساله استفاده کنید. اگر نمی توانید گوشت گوساله را به تنهایی استفاده کنید می توانید از مخلوط گوشت گوساله و گوسفند نیز استفاده کنید. یکی از راه های خوش طعم کردن این خورشت اضافه نمودن مقداری مغز پسته به همراه مغز گردو می باشد با این کار می توانید کالری خورشت را افزایش دهید و هم طعم آن را لذیذتر کنید.این خورشت را با چرخ کرده هم درست میکنند.
رنگ غذاها همیشه برای آشپز و میزبان مهم ترین امر بوده و هست. برای اینکه شما خورش فسنجان خوش رنگی داشته باشید می توانید در کنار رب انار به آن شکلات کاکائویی نیز اضافه کنید. این کار باعث ایجاد طعم و رنگ عالی به خورشت می شود. اگر شکلات کاکائویی نتوانستید تهیه کنید می توانید از شکلات های تخته ای که در بیشتر قنادی ها موجود است استفاده کنید. گردویی که داخل خورشت فسنجان استفاده می شود طبع گرم و خشک بالایی دارد برای اینکه بتوانید آن را خنثی کنید می توانید داخل خورشت از کدو حلوایی نیز استفاده کنید. برای اینکه غذای شما خوب جا بیفتد باید آن را با شعله ملایم و مدت زمان زیاد بگذارید تا بپزد. این امر می تواند در طعم غذای شما نیز بسیار مناسب باشد.از انواع دیگر خورش های ایرانی می توان به فسنجان گیلانی ، خورش ریواس ، قلیه ماهی و خورش گل کلم اشاره کرد.

مواد لازم

  • گردو : ۴۰۰ گرم
  • مرغ : ۴ تکه
  • پیاز : ۱ عدد
  • رب انار : ۵ قاشق غذاخوری
  • شکر : ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن : ۲ قاشق برای سرخ کردن
  • زعفران : دم کرده به دلخواه

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا پیاز را به صورت نگینی خورد می کنیم و در مقداری روغن به خوبی تفت می دهیم تا عسلی شود.

  •  مرحله ۲

    سپس ۱ قاشق چای خوری به آن زردچوبه اضافه می کنیم و با پیاز مخلوط می کنیم.

  •  مرحله ۳

    بعد از اینکه پیاز به خوبی سرخ شد به آن گردوی آسیاب شده یا چرخ کرده را اضافه می کنیم و به مدت ۳ یا ۴ دقیقه تفت می دهیم تا گردو به روغن بیفتد.

  •  مرحله ۴

    در آخر به آن رب انار و شکر را به اندازه ی دلخواه اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۵

    مواد را کمی بر روی شعله تفت می دهیم تا با هم خوب مخلوط شوند.

  •  مرحله ۶

    برای اینکه بوی زهم مرغ از بین برود می توانید آن را با نمک، فلفل و زعفران دم کرده طعم دار کنید و خوب ورز می دهید تا به خورد مرغ برود این کار باعث ایجاد طعمی لذیذ برای مرغ می شود.

  •  مرحله ۷

    بعد از اینکه مدتی مرغ را کنار گذاشتیم تا مزه دار بشود آن را جداگانه در ماهیتابه سرخ می کنیم.

  •  مرحله ۸

    برای این کار باید دو طرف مرغ به خوبی سرخ شود. اگر شما رژیم غذایی دارید می توانید به جای سرخ کردن آن ها را آب پز کنید.

  •  مرحله ۹

    بعد از اینکه مرغ ها پخت آنها را به مواد قبلی اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۱۰

    وقتی مواد کاملا با هم مخلوط شد به آن ۶ لیوان آب اضافه می کنیم و آن را بر روی شعله زیاد می گذاریم.

  •  مرحله ۱۱

    پس از آنکه مواد به جوش آمد زیر قابلمه را کم می کنیم و درب آن را می گذاریم.

  •  مرحله ۱۲

    برای اینکه خورشت به خوبی جا بیفتد باید به مدت ۳ یا ۴ ساعت روی شعله کم بگذارید تا بپزد.

  •  مرحله ۱۳

    خورشت ما حاضر است و برای سرو آماده است. می توانید در ظرف های مناسب بکشد و در کنار برنج و مخلفات دیگر نوش جان کنید.

  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت:۳ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۳ساعت ۵۰دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • برای اینکه روغن گردو ها در خورشت آزاد شود باید ابتدا با آب سرد به آنها شوک وارد کنید.
  • شما می توانید مقدار رب انار و شکر را به دلخواه خودتان به خورشت فسنجان اضافه کنید، تا با ذائقه شما همخوانی داشته باشد.
  • برای خوش عطر کردن خورشت می توانید از دارچین در زمان پایانی استفاده کنید.

مطالب مرتبط

آبگوشت بادمجان

آبگوشت بادمجان

پلو کدو حلوایی

پلو کدو حلوایی

ترش تره

ترش تره