خورش قارچ و گوشت
یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه ایران خورش قارچ و گوشت میباشد
این غذا وعده ای لذیذ و نسبتا سبک برای ناهار یا شام است. خورش قارچ با گوشت را میتوان با فیله یا گوشت چرخ کرده نیز درست کرد. این غذا نسبت به سایر خورشتهای ایرانی سریع درست می شود برای همین هم مناسب روزهای شلوغ و پرکار است. در این غذا از قارچ نیز استفاده می شود. قارچ یکی از خوشمزهترین و پرخاصیت ترین سبزیجات است. قارچ منبع غنی ویتامین دی است و یک غذای با ارزش و در عین حال کم کالری است که می تواند پروتئین های لازم بدن شما را تامین کند. پتاگلوکان موجود در قارچ به تقویت سیستم ایمنی بدنتان کمک می کند.اگر قارچ هایتان موقع پختن آب پس میدهند و کوچک می شوند از این روش استفاده کنید. ابتدا قارچ را بدون روغن تفت بدهید و مدام روی حرارت متوسط هم بزنید. مقدار خیلی کمی کره اضافه کنید و روی حرارت زیاد تفت بدهید. شاید برایتان سوال باشد که قارچ ها را چطور بشویید هنگام شست و شو آنها را به حال خودشان در آب رها نکنید چون قارچها آب را جذب میکنند و هنگام پخت و پز آب غذایتان بیشتر میشود. هنگام شست و شو کلاهک را با فشار نشویید و آن را به آرامی تمیز کنید. حتی میتوانید با مقدار کمی آب گرد و غبار آن را بگیرید و بعد با کمک پارچه حولهای ذرات سیاه روی قارچ را تمیز و در نهایت به آرامی و در زمان کوتاهی آبکشی کنید. پوست گرفتن قارچ هنگام شستوشو هم توصیه نمیشود.برای تزئین خورشت گوشت و قارچ می توانید روغن را در ماهیتابه گرم کنید. پیازچه و فلفل را بپزید. روی مواد سرخ شده زیره بریزید و چند ثانیه تفت دهید. مواد سرخ شده را به عنوان دورچین هنگام سرو غذا روی خورشت قارچ و گوشت بریزید. این غذا را می توانید همراه نان، برنج و ترشی و سبزی میل کنید.حتما به دستورهای خورش غوره مسما، ترش واش خورش و خورش آلو مسما نیز سر بزنید و از آشپزی و پخت غذاهای متفاوت نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم
- گوشت خورشتی: ۴ الی ۵ تکه
- پیاز: یک عدد متوسط
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- آلو بخار: ۱۵ عدد
- رب انار ملس: ۲ قاشق غذا خوری
- رب گوجه: ۱ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده :۱ قاشق غذا خوری
- نمک : به مقدار لازم
- زرد چوبه : به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
پیاز داغ درست کنید و گوشتها را به آن اضافه کنید.
- مرحله ۲
نمک و فلفل و زردچوبه را بیفزایید و کمی تفت دهید سپس ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید.
- مرحله ۳
مقداری آب روی مواد بریزید. در قابلمه را بگذارید تا بپزد.
- مرحله ۴
آلوها را بخیسانید و قارچها را خرد کنید.
- مرحله ۵
قارچ ها را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط تفت دهید (روغن نریزید).
- مرحله ۶
سپس به قارچ ها کره اضافه کنید و با حرارت بالا تفت بدهید
- مرحله ۷
به گوشت پخته شده آلو و قارچ ها را اضافه کنید.
- مرحله ۸
یکی دو قاشق رب انار و سپس زعفران را نیز اضافه کنید
- مرحله ۹
نیم ساعت به خورشت اجازه پختن و جا افتادن بدهید.
- مرحله ۱۰
پس از یک نیم الی دو ساعت خورش شما آماده است.
دستور تکمیلی این غذا
- به مایه میانی پنکیک گوشت می توانید قارچ و فلفل دلمه ای را نیز اضافه کنید.
- انواع سس ها را می توانید روی این غذا بریزید. به ویژه سس های تند.
- گوشت، تخم مرغ آب پز و خیارشور یکی دیگر از ترکیب هایی است که برای تهیه مایه میانی توصیه می شود.
- اگر طعم پنیر پیتزا را دوست دارید حتما آن را در این غذا امتحان کنید.