خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی

خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی

خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی یکی دیگر از غذاهای محلی استان فارس است.این خورشت از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به خورشت قرمه سبزی دارد اما مواد تشکیل دهنده این دو غذا کاملا متفاوت است.و هر دو طعم بینظیری دارد.
اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده مولکول‌های بی ثباتی به نام رادیکال‌های آزاد در بدن هستند قبل از اینکه رادیکال‌های آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزی هایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان داده‌اند که که آن‌ها می‌توانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند.
بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد می‌دانند، این سبزی فقط دارای ۲/۷۱ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است.به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوق‌العاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز می‌دارد.اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰ درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود. ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست. بدن را قلیایی می کند و اسیدیته ی خون را کاهش می دهد.خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است. ورم روده ی کوچک را رفع می کند و برای ورم ریه مفید است. ملین است و یبوست را برطرف می کند.برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است. اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.

مواد لازم

  • گوشت : ۲۰۰ گرم
  • اسفناج خام : ۴۰۰ گرم
  • لوبیا چشم بلبلی : ⅕ پیمانه
  • پیاز خرد شده : نصف لیوان
  • شنبلیله : ۱ قاشق غذا خوری
  • روغن : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

مراحل پخت

    • مرحله ۱

      پیاز خرد کرده را در روغن تفت می دهم و پس از سبک شدن پیاز مقدار زردچوبه به آن اضافه می کنیم.

    •  مرحله ۲

      گوشت را به قطعات ریز خرد کرده در پیاز تفت می دهیم.

    •  مرحله ۳

      زمانیکه گوشت تغییر رنگ داد به آن مقداری آب اضافه می کنیم تا با شعله ملایم بپزد.

    •  مرحله ۴

      لوبیا را جداگانه با کمی زردچوبه آب پز می کنیم.

    •  مرحله ۵

      اسفناج را نیز پس از خرد کردن بخارپز کرده با یک قاشق غذاخوری شنبلیله در پیاز تفت می دهیم .

    •  مرحله ۶

      اکنون همه مواد را باهم مخلوط کرده روی شعله ملایم می گذاریم تا کاملا جا بیفتد.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۳ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:فارس

دستور تکمیلی این غذا

  • استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
  • از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
  • حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
  • چاشنی این غذا آب نارنج است.
  • این غذا با نان یا برنج میل می شود.
  • بهتر است چربی های قابل روئیت در گوشت را از آن جدا کنیم .
  • جهت نرم تر شدن حبوبات هنگام پخت مقداری زردچوبه به آن بیفزایید تا بهتر بپزد.
  • از اسفناج تازه استفاده کنید.
  • این غذا وعده مناسبی برای نهار می باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای سحر می باشد.
  • این غذا با نان و برنج مصرف می شود لذا یک وعده غذای کامل می باشد.
  • از نظر آهن ، پروتئین ، روی و اسید فولیک منبع خوبی می باشد ؛ لذا برای کودکان (به جز کودکان زیر ۱ سال ) ، نوجوانان و زنان سنین بارداری و شیردهی مناسب است.
  • برای افراد دارای سابقه چربی خون بالا ، بیماران قلبی و عروقی و فشار خون بالا توصیه نمی گردد.
  • حبوبات منبع خوبی از فیبر بوده به احساس سیری کمک می کند.
  • از نارنج تازه جهت چاشنی غذا استفاده گردد.

مطالب مرتبط

استانبولی میگو

استانبولی میگو

والک پلو

والک پلو

خورش گل کلم

خورش گل کلم