خورش لوبیا سفید

خورش لوبیا سفید

خورش لوبیا سفید یکی از خوشمزه ترین خورشت های ارومیه‌ای‌ها می باشد. البته اصل این غذا ترکیه‌ای است و به دلیل نزدیکی ارومیه به مرز این کشور و رفت وآمدی که با مردم این کشور داشته‌اند این غذا وارد فرهنگ آنها نیز شده است. شاید بعضی ها با دیدن آن یاد آبگوشت بیفتند زیرا ظاهر آن کمی شبیه به آبگوشت است. خورش لوبیا سفید به صورت های مختلفی نیز طبخ می شود. در بعضی از دستور پخت ها از فلفل دلمه نیز استفاده می کنند.ولی برای داشتن طعم اصلی بهتر است فلفل دلمه استفاده نشود. در ایران نیز خورش لوبیا سفید به صورت های دیگری سرو می شود و این غذا بیشتر در جنوب کشور و شهر ارومیه دارای طرفداران زیادی می باشد. این خورش در بین مردم عراق و سوریه و کشورهای حوزه ی خلیج فارس نیز دارای جایگاه ویژه ای می باشد. در ایران نه تنها غذاهای خود ایران مورد استقبال مردم است بلکه غذاهای دیگر کشورها که با ذائقه مردم متناسب است دارای طرفدارانی نیز می باشد. چون این غذایی که می خواهیم به شما آموزش بدهیم خورش است بهتر است از گوشت خورشتی استفاده کنیم، بعضی ها برای درست کردن انواع خورشت ها از گوشت چرخی نیز استفاده می کنند ولی در این خورش باید از گوشت خورشتی استفاده کنید. مواد اولیه این خورش بسیار کم و به راحتی قابل تهیه می باشد در نتیجه مانند دیگر خورش ها احتیاج به صرف پول زیادی ندارد و برای انواع مهمانی ها بسیار مناسب است. این خورش دارای لوبیا سفید می باشد که می تواند پروتئین های مورد نیاز بدنتان را تامین کند و برای بدن بسیار سودمند و مفید می باشد. در نتیجه شما نیز می توانید در این پست دستور پخت این خورش خوشمزه را یاد بگیرد و از آن در میان سفره خود استفاده کنید و سفره ی خود را هر چه رنگین تر کنید. خورش فسنجان، خورش قارچ و گوشت، خورش قیمه و… از انواع خورش ها می باشد که می توانید با آنها یک وعده ی عالی کنار خانواده داشته باشید.

مواد لازم

  • گوشت خورشتی : ۴۰۰ گرم
  • لوبیا سفید : یک پیمانه سر خالی
  • پیاز : یک عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری سر پر
  • لیموی تازه : ۳ عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی : برای تزیین

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    ابتدا پیاز را تفت دهید.

  •  مرحله ۲

    کمی که تفت خورد زردچوبه و بعد هم گوشت خورشتی را اضافه کنید.

  •  مرحله ۳

    سپس گوشت ها را خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.

  •  مرحله ۴

    رب گوجه رو اضافه کنید و باز کمی تفت دهید.

  •  مرحله ۵

    مرحله بعد لوبیا سفید را اضافه کنید.

  •  مرحله ۶

    دو سه لیوان روی مواد آب بریزید.

  •  مرحله ۷

    در قابلمه را بگذارید تا کم کم مواد بپزند.

  •  مرحله ۸

    بعد از ۲ ساعت و بعد از این که گوشت و لوبیا ها خوب پختند, در صورت تمایل چند عدد گوجه فرنگی را داخل خورش بیندازید تا یکی دو جوش بخورد.

  •  مرحله ۹

    حالا نمک و فلفل خورشت را اندازه کنید و به مقداری که دوست دارید آب لیمو اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۰

    غذای شما آماده سرو است.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت: ۲ساعت

  • زمان آماده سازی:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • مناسب برای:۶نفر

  • ملل:آذربایجان غربی اصفهان

دستور تکمیلی این غذا

  • لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید.
  • نمک و ادویه خورش را مرحله آخر اضافه کنید.
  • ترکیه  ای ها این غذا را بدون رب گوجه فرنگی درست می کنند.
  • می توانید به جای رب از چهار گوجه رنده شده استفاده کنید.
  • در کاشان این غذا را بدون رب و با ادویه دارچین تهیه می کنند.رنگ دهی این غذا در کاشان با زردچوبه است که بسیار غذا را لذیذ می کند.

مطالب مرتبط

خورش ریواس

خورش ریواس

منسف

خورش غورابه

پیچاق قیمه

پیچاق قیمه