خورش مرغ

خورش مرغ

خورش مرغ یکی از معروف ترین غذاهای ایرانیان است که در در اکثر مجالس معمولا سرو می شود.این غذا خیلی زود اماده میشود.این خورشت یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی یا همان تبریز است.این غذا به مدل های مختلف تهیه می شود در برخی از نقاط ایران فقط مرغ را طعم دار کرده و اجازه می دهند سرخ شود و سپس با ریختن آب و رب آن را مغز پخت می کنند و روی برنج را با زرشک تزیین می کنند که این هم نوعی خورش مرغ است که در عامیانه به آن زرشک پلو با مرغ گفته می شود اما ما در اینجا می خواهیم شما را با نوع دیگری از خورشت مرغ آشنا کنیم که کاملا متفاوت از زرشک پلو معروف است.همان طور که می دانید تقریبا مرغ را می توان در هر غذایی استفاده کرد و جایگزین مناسبی به جای گوشت گوسفند و گوساله است.در حال حاضر بیشتر توصیه می شود که بیشتر از گوشت سفید به جای گوشت قرمز استفاده شود.مرغ منبع خیلی خوب پروتئین است و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را برآورده می ‏سازد.گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد.پروتئین برای پیشگیری از کاهش تراکم استخوان در سالمندان حائز اهمیت است. البته دقت داشته باشید که دریافت رژیم های پُرپروتئین نیز پوکی استخوان را تشدید می کند. بنابراین باید در حد متعادل غذاهای پروتئینی خورد. مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین B3 (نیاسین)است که یک ویتامین ضد سرطان می ‏باشد. DNA به ویتامین B3 نیاز دارد و کمبود نیاسین به اندازه ‏ی کمبود سایر ویتامین‏های گروه B در ارتباط مستقیم با بیماری های ژنتیکی می ‏باشد.مصرف ۱۲۰ گرم گوشت مرغ حدود ۷۲ درصد نیاز بدن به این ویتامین را برآورده می ‏سازد.همان طور که گفته شد با مرغ غذاهای متنوعی می توان تهیه کرد از جمله سالاد الویه ،ساندویچ مرغ، کوکو مرغ و سالاد مرغ و نودل که تنها بخشی از غذاهای پیشنهادی گروه غذالند می باشد.

مواد لازم

  • مرغ : یک کیلو
  • پیاز متوسط : ۱ عدد
  • ساقه کرفس : ۲ پیمانه
  • هویج : ۲ پیمانه
  • برگ بو : ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پوست پرتقال : ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن : ۲ قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین : ۲ قاشق غذا خوری
  • رب : دو قاشق غذاخوری
  • زعفران : به میزان لازم
  • آبلیمو : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل سیاه : به میزان لازم
  • سیب زمینی ، هویج ، آلو و لوبیا سبز(جهت دورچین) : به مقدار

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    مقداری آب داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم بجوشد.مرغ ونمک را داخل آن می ریزیم و شعله را کم می کنیم تا بپزد.

  •  مرحله ۲

    ساقه کرفس را خورد کرده همراه با پوست پرتقال خلال شده ، هویج حلقه شده و پیاز قاچ شده و چوب دارچین به مرغ اضافه می کنیم .و اجازه می دهیم تا مرغ خوب پخته شود.

  •  مرحله ۳

    از پودر دارچین هم می توان استفاده کرد ولی رنگ مرغ را سیاه میکند.

  •  مرحله ۴

    سپس رب و روغن را مخلوط کرده کمی تفت می دهیم تا سس گوجه درست شود.

  •  مرحله ۵

    مرغ های پخته شده را در سس گوجه قرار می دهیم و آبلیمو را اضافه می کنیم .

  •  مرحله ۶

    در تابه را گذاشته اجازه می دهیم تا کمی بجوشد.سپس مرغ ها را برمی گردانیم و باز هم می گذاریم بجوشد تا سس کمی غلیظ شود.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۳ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:آذربایجان شرقی

دستور تکمیلی این غذا

  • بهتر است مواد غذایی استفاده شده در غذا را به جای سرخ کردن ، در روغن تفت دهیم.
  • گل کلم موجود در این غذا سرشار از ویتامین های K,B,C بوده ، و باعث پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی ، آلزایمر ، سرطان ، آرتروز می شود و بهبود عملکرد سیستم گوارشی و کبدی را به دنبال خواهد داشت.
  • مصرف این غذا به زنان باردار ، زنان در سنین باروری و سالمندان توصیه می شود.
  • در این غذا می توان به جای استفاده از گوشت چرخ کرده از گوشت تکه ای و یا مرغ نیز استفاده کرد.
  • این غذا را می توانید در وعده نهار یا شام میل نمایید.
  • همچنین در ایام ماه مبارک رمضان به عنوان سحری نوش جان کنید.

مطالب مرتبط

کوفته برنجی

کوفته برنجی

پیچاق قیمه

پیچاق قیمه

/
استانبولی میگو

استانبولی میگو