خورش ناردون

خورش ناردون

این خورش را در فصل پاییز و زمستان که فصل انار است و مخصوصا در شب یلدا تهیه کرده و همراه با مرغ میل کنید و از طعم جدید و جادوی آن لذت ببرید، در شمال کشور این غذا را به اسم خورش انار و ناردون هم می شناسند.خورش ناردون یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که بیشتر به غذای شب یلدا شمالی معروف است.این غذا طبعی سرد دارد. البته این غذا در نقاط مختلف شمال کشور نیز با نام‎های مختلفی مثل : سیر انار یا پیاز انار تهیه می‎شود. معمولا بصورت رسمی یا برای مجالس از گوشت اردک یا غاز برای طبخ این خوراک استفاده می‎شود اما بصورت عام از مرغ بیشتر استفاده می‎کنند.

مواد لازم

  • مرغ : ۱ عدد
  • پیاز درشت : ۱ عدد
  • دانه انار تازه : ۲ پیمانه
  • رب انار (اختیاری) : ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • دارچین : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم

مراحل پخت

    • مرحله ۱

      مرغ را کمی سرخ کرده و با ۲ لیوان آب به مدت ۱/۵ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا بپزد.

    •  مرحله ۲

      پیاز را خرد کرده و در روغن طلایی می کنیم.

    •  مرحله ۳

      دانه های انار را در آن تفت می دهیم تا آب انار کشیده شده و خورشت به روغن بیفتد.

    •  مرحله ۴

      در صورت قرمز نبودن انارها رب گوجه را اضافه کرده، نمک و ادویه جات را داخل آن می ریزیم.

    •  مرحله ۵

      در کنار مرغ یا گوشت پخته شده قرار می دهیم.

    •  مرحله ۶

      توجه داشته باشید که تنها کمتر از یک پیمانه آب داخل خورش باقی مانده باشد.

    •  مرحله ۷

      خورشت را بدون گذاشتن درپوش قابلمه ( زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا اصطلاحاً جا افتاده و کاملاً به روغن بیفتد. غلظت خورش مانند فسنجان باشد.

  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت: ۱ساعت ۱۵دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱ساعت ۳۵دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:مازندران

دستور تکمیلی این غذا

  • در صورت تمایل به جای رب انار می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
  • خورشت را بدون گذاشتن درپوش قابلمه ( زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیمساعت روی حرارت ملایم نگه می داریم تا اصطلاحاً جا افتاده و کاملاً به روغن بیفتد. غلظت خورش مانند فسنجان باشد.
  • در صورت تمایل می توانید بادمجان های سرخ شده را هم در کنار آن قرار دهید.

مطالب مرتبط

خورش ترشی گورما

خورش ترشی گورما

طرز تهیه خورش قیمه

طرز تهیه خورش قیمه

ناروشت ماهی(خورش ماهی)