خورش نازخاتون

خورش نازخاتون

خورش ناز خاتون یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی استان گیلان می باشد که طرفداران بسیاری پیدا کرده است.گیلان شهری مرطوب است. برای تهیه ی این خورش ما از گوشت قرمز استفاده کرده ایم که پروتئین فراوانی به غذا اضافه می کند. علاوه بر گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز می توان در این غذا استفاده کرد.در تهیه ی این خورش معطر با دستور پخت ساده ای که دارد از بادمجان استفاده شده است.بادمجان در مناطق گرمسیری کشت می شود و طبع گرمی دارد.بادمجان علی رغم طبع گرم و طعم خاصی که دارد کالری بسیار کمی دارد و زود هضم است; این خاصیت بادمجان برای افرادی که تمایل دارند کاهش وزن پیدا کنند بسیار مناسب می باشد. این خوراکی دارای مواد معدنی است و به افزایش اشتها نیز کمک می کند.بادمجان شامل ویتامین هایی از جمله ویتامین های A و C و دیگر مواد معدنی است که خاصیت ضد سرطانی و ضد ویروس دارد.علاوه بر موارد گفته شده بادمجان به دلیل فیبر زیادی که دارد در درمان بیماری های روده نیز موثر است.از این خوراکی که اثری از چربی ها و کلسترول های اشباع شده در آن نیست در تهیه غذاهایی مانند خورش بادمجان، کشک بادمجان،ترشی بادمجان و… استفاده می شود.از خوراکی های اصلی این غذا علاوه بر بادمجان و گوشت می توانیم به خواص بی نظیر آبغوره اشاره کنیم.این ماده کبد را تقویت می کند و باعث ضد عفونی کردن روده ها می شود، بعلاوه برای برطرف کردن ورم گلو نیز موثر است.خورش نازخاتون را می توان به تنهایی به عنوان یک وعده کامل غذایی استفاده کرد و یا می توان آن را با انواع پلوها میل کرد.از غذاهای مشابه این خوراکی می توان به ترشی نازخاتون اشاره داشت که این ترشی نیز از غذاهای محلی گیلان است و در تهیه آن نیز از بادمجان استفاده شده است.ترشی نازخاتون را نه بعنوان یک غذای کامل بلکه به عنوان یک چاشنی می توان با انواع غذاها میل کرد.از انواع دیگر خورشت گیلانی می توان به : خورش دختر لوس گیلان ، خورش خیار ، سیر قلیه و ترش واش خورش اشاره کرد.

مواد لازم

  • بادمجان: یک کیلو
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم
  • پیاز:۱ یا ۲ عدد
  • آبغوره یا آبلیمو: یک فنجان
  • روغن : به مقدارلازم
  • گوشت : ۸۰۰گرم
  • سبزی معطر(نعنا و جعفری) : ۵۰۰ گرم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    در ابتدا پیازها را به قطعات ریزی خرد کنید و سپس آنها را در روغن تفت دهید.

  •  مرحله ۲

    در مرحله بعد گوشت را نیز به قطعات کوچک خرد کرده و سپس به پیازها اضافه کنید.

  •  مرحله ۳

    بعد از سرخ شدن پیاز و گوشت به حد کافی مقداری آب به این مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شوند.

  •  مرحله ۴

    سبزی ها را بعد از خرد کردن سرخ کنید .

  •  مرحله ۵

    سپس به همراه فلفل و نمک و آبغوره به خورش اضافه کنید تا پخته شود.

  •  مرحله ۶

    در این مرحله بادمجان ها را پوست کنید و بطور کامل در روغن سرخ کنید .

  •  مرحله ۷

    بعد از جا افتادن خورش بادمجان ها را به خورش اضافه کنید تا مغز پخت شوند.

  •  مرحله ۸

    بعد از پخته شدن غذا را با تزئین دلخواهتان در ظرفی چیده و میل کنید.

  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت: ۲ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲ساعت ۵۰دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل: گیلان

دستور تکمیلی این غذا

  • سبزی تهیه شده برای خورش را نباید بیش از اندازه تفت دهید، زیرا سرخ شدن زیاد سبزی در روغن سبب تلخ شدن و بد طعم شدن سبزی می شود.
  • دقت کنید در این خورش می بایست از گوشت و سبزی به یک مقدار استفاده کرد.
  • در این غذا می توانید هم از گوشت قرمز استفاده کنید و هم از گوشت مرغ.
  • در صورت تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین پیدا کند.
  • بادمجان ها را حدود ۱۵ دقیقه به پایان پخت غذا به آن اضافه کنید تا هم خوب پخته شوند و هم له نشوند.

مطالب مرتبط

خورش تخم مرغ

خورش تخم مرغ

ترش تره

ترش تره

خورش آلو اسفناج

خورش آلو اسفناج