خورش هلو

خورش هلو

به طور معمول از میوه هلو بیشتر در تهیه ترشی، مربا و کمپوت، دسرها و کیک ها استفاده می شود اما در این پست سعی کرده ایم غدایی متفاوت و عالی که در تهیه آن از هلو استفاده شده است به نان خورش هلو را آموزش دهیم. هلو ملین است و طبعی سرد دارد.از مقوی و خوشمزه ترین میوه هایی که در تابستان می توانید آن را از بازار خریداری کنید هلو است.هلو میوه ای بسیار خوشمزه است که دارای خواص مفید فراوانی برای بدن انسان می باشد و دارای هسته ی سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی است. هلو در فرهنگ‌های شرقی در تولید محصولات سم زدایی گیاهی مانند چای‌های سم ‌زدا استفاده می‌شود. چین بزرگ‌ ترین تولید کننده‌ی هلو است و این میوه به عنوان نماد طول عمر و جاودانگی در چین مورد احترام است. هلو داری انواع مختلف با گونه ها و طعم های متفاوت است. از انواع مختلف میوه می توان به بلخی، زعفرانی و هلوی انجیری اشاره کرد. هلو میوه‌ای نسبتاً کم ترشی است و مواد قندی و نشاسته ‌ای آن به آسانی هضم می‌شود و معده به راحتی هضم آن را تحمل می‌کند. هلو در زمینه لوازم آرایشی و بهداشتی برای تولید کرم‌های پوست استفاده می‌شود. منیزیم موجود در هلو به جلوگیری از بروز استرس و اضطراب در بدن کمک می‌کند و باعث حفظ آرامش سیستم عصبی می‌شود. عصاره‌ ی هلو دارای عناصر محافظت‌ کننده‌ی کبد است و در درمان اختلال کبد سمی ناشی از درمان طولانی مدت بیماری‌های مختلف مانند میگرن، بیماری سل و دیابت ارزشمند است. این میوه به سالم نگه داشتن بینایی، مراقبت از پوست، سیستم عصبی، سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. کودکان نیزباید هر روز میوه را همانند سبزیجات در برنامه‌ ی غذایی‌شان داشته باشند بنابراین تهیه این خورش برای کودکان نیز مفید است. از خورش های مشابه خورش هلو می توان به خورش گولاش، خورش آلو گشنیز ، کوی ترشک و انار آویج خورش اشاره کرد.

مواد لازم

  • هلو: ۵ عدد
  • مرغ کامل : ۱ عدد
  • روغن: ۱ پیمانه
  • نمک: مقدار لازم
  • پیاز ریز شده: نصف پیمانه
  • آب لیموی تازه: ۴ قاشق
  • آرد: ۱ قاشق
  • زعفران حل شده: ۱ قاشق
  • آلو بخارا بدون هسته: چند عدد
  • شکر: ۱ قاشق مربا خوری

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    مرغ را شسته و پوستش را جدا و آنها را نصف کنید.

  •  مرحله ۲

    سپس با ۲ قاشق روغن و نصف قاشق مرباخوری نمک مرغ را مزه دار کرده و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.

  •  مرحله ۳

    پیاز را با ۳ قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا طلایی شود.

  •  مرحله ۴

    تکه‌های مرغ را اضافه کرده و آنها را تفت دهید.

  •  مرحله ۵

    کمی آب گرم اضافه کنید تا روی سطح مرغ را بگیرد و بگذارید بپزد.

  •  مرحله ۶

    آب لیموی تازه، شکر و زعفران را به خورش اضافه کنید.

  •  مرحله ۷

    آرد را در یک کاسه با ۳ قاشق آب سرد حل کنید، سپس آن را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش کمی جا بیفتد.

  •  مرحله ۸

    در این زمان آلو بخاراها را بشویید و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه داخل آب جوش خیس کنید، سپس به خورش اضافه کنید.

  •  مرحله ۹

    هلوها را پوست گرفته، هسته آنها را در آورده و آنها را خرد کنید.

  •  مرحله ۱۰

    هلو های خرد شده را در یک تابه با ۳ قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

  •  مرحله ۱۱

    سپس آنها را به خورش اضافه کنید تا پخته شوند ولی له نشوند.

  •  مرحله ۱۲

    خورش را بچشید و در صورت نیاز آب لیمو و شکر بیشتری اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۳

    وقتی خورش آماده شد آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

  • زمان مهیا کردن:۲۵دقیقه

  • زمان پخت: ۱ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱ساعت ۵۵دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • به جای هلو از کمپوت هلو هم می‌توانید استفاده کنید و آب کمپوت هلو را برای پخت مرغ استفاده کنید. در صورت استفاده از کمپوت، شکر را حذف کنید.
  • می توانید به جای مرغ از گوشت تکه ای استفاده کنید.

مطالب مرتبط

خورش سیب

خورش سیب

خورش دختر لوس گیلان
خورش داوود پاشا

خورش داوود پاشا