خورش کدو با مرغ

خورش کدو با مرغ

خورش ها به دلیل کیفیت تهیه ای که دارند در انواع رستوران ها نیز قابل سرو و مصرف هستند.کدو طبعی گرم دارد. از خورش هایی که از پرخاصیت ترین مواد غذایی و با طعم، رنگ و بوی عالی پخته می شوند می توان به خورش کدو با مرغ اشاره کرد. این خورش که دو ماده غذایی از گروه ویتامین و سبزیجات را دارد سرشار از مواد مغذی می باشد. این خورش به دلیل خاصیت سیر کنندگی و هضم راحتی که دارد می توان آن را بدون پلو به مصرف رساند. کدو از سبزیجاتی است که سرشار از انواع ویتامین ها می باشد و علاوه بر خاصیت غذایی، فواید درمانی نیز به آن تعلق گرفته است. افرادی که به دلیل طعم کدو تمایلی به مصرف آن ندارند با پخت و تهیه این خورش می توانند طعم آن را تغییر دهند و از خواص بی نظیرش نیز بهره مند شوند. مصرف کدو و گنجاندن آن در برنامه غذایی به ویژه برای کودکان توصیه شده است. کدو خاصیت خون سازی و درمان بیماری ها و عفونت های معده را دارد و از این جهت بین افراد محبوبیت ویژه ای دارد. علاوه بر این کدو یکی از مفید ترین سبزیجاتی است که برای درمان بیماری های پوستی نیز به مصرف می رسد. کدو ها بنا بر سلیقه افراد به صورت خام در سالادها و بیشتر نیز به صورت سرخ شده و یا پخته شده که به این روش بیشتر توصیه شده است، در انواع خوراک ها و خورش ها به کار می روند. افرادی که تمایل به لاغری دارند می توانند مصرف کدو را به عنوان یک ماده خوراکی لاغر کننده در برنامه خود قرار دهند. از انواع خورش های مشابه پر خاصیت می توان به خورش آلو اسفناج، خورش ترشی گورما، خورش غوره مسما و خورش ماشو یا گل گندم …. اشاره داشت.

مواد لازم

  • کدو سبز کوچک: ۵ الی ۶ عدد
  • سینه مرغ: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آبغوره: به مقدار لازم
  • پیاز: ۱ عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زرچوبه: به مقدار لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا کدوها را پوست کرده و آن ها را نمک پاشی کنید.

  •  مرحله ۲

    پس از اینکه آب آن کشیده شد آنها را در ماهیتابه ای با مقداری روغن قرار دهید، حرارت را ملایم کنید و درب تابه را بگذارید تا کدو ها به طور کامل بپزند و در اصطلاح مغر پخت شوند.

  •  مرحله ۳

    بهتر است هراز گاهی کدو ها را زیر رو کنید تا دو طرفش طلایی شود.

  •  مرحله ۴

    پس از سرخ شدن کدو ها آن ها را در ظرف دیگری گذاشته و سپس مرغ را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه درون تابه بگذارید و آنها را تفت دهید تا به طور کامل سرخ شوند.

  •  مرحله ۵

    بعد از سرخ شدن مرغ مقداری پیاز را که از قبل رنده کرده اید با مقداری ادویه و رب در تابه سرخ کنید.

  •  مرحله ۶

    سپس دو لیوان آب به مواد اضافه کرده و مرغ را نیز به آن بیافزایید و بگذارید تا همراه مواد بپزد.

  •  مرحله ۷

    بعد از کم شدن مقداری از آب خورش، کدو ها را نیز اضافه کرده و در آخر مقداری آبغوره به این مواد بیافزاید.

  •  مرحله ۸

    بعد از جا افتادن خورش آن را سرو کرده و نوش جان کنید.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت: ۱ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • اگر طعم کدو برای شما خوشایند نیست می توانید مواد خوراکی دیگری مانند هویج و یا چاشنی های دیگری را به خورش اضافه کنید.
  • برای این که کدو هنگام تهیه روغن کمتری را جذب کند بهتر است از قبل آن را مقداری نمک پاشیده و استراحت دهید.
  • می توانید به خورش مقداری دانه غوره برای خوش طعم شدن و زیبایی خورش اضافه کنید.
  • بهتر است آب خورش خیلی نباشد و خوب جا بیفتد اما کدوها له نشوند.

مطالب مرتبط

خورش خیار

خورش خیار

باقلا قاتق

باقلا قاتق

فسیلی کربونارا

فسیلی کربونارا