خورش کرفس با گوشت

خورش کرفس با گوشت

خورش کرفس یکی از خوشمزه ترین خورش ها در ایران می باشد.کرفس طبعی معتدل دارد و چربی سوز است. این خورش در تمامی نقاط کشور طبخ می شود و یکی از عنصرهای اصلی سفره ما ایرانیان است. مواد اصلی مورد نیاز برای این خورشت کرفس و گوشت می باشد و مواد دیگر در تمامی خورش ها یکی است. با جایگزین کردن کنگر و یا ریواس به جای کرفس می توان یک خورشت جدید داشت. عطر و طعم خورش کرفس بسیار عالی و دلپذیر می باشد. هر زمانی که این خورش را تهیه کنید بو و عطر آن فضای خانه را پر می کند. با وجود عطر این خورشت در خانه می توانید اشتهای افراد خانه را تحریک کنید و از خوردن آن لذت ببرید. برای اینکه خورش خوشمزه ای داشته باشید باید کرفس ها را تفت دهید و بعد به آن آب را اضافه کنید تا کرفس ها به خوبی پخته شوند. یکی از مواردی که باعث می شود خورشت شما خوب نشود نپخته شدن مواد آن است که نشان دهنده ی این است که خورش به خوبی جا نیفتاده است. تمام مواد اولیه باید تفت بخورند تا طعم خامی آن ها از بین برود و طعم عالی داشته باشند. بهترین زمان افزودن آبغوره و نمک ۲۰ دقیقه آخر پخت خورشت است. اگر آبغوره را زودتر از موعد به خورش اضافه کنید باعث سفتی گوشت می شود که بسیار ناخوشایند است. این خورش را می توانید همراه با برنج به عنوان یک وعده کامل ناهار و یا شام میل کنید. خوردن این خورشت در وعده سحری در ماه رمضان نیز پیشنهاد شده است. زمان آماده سازی این خورشت بسیار کم و راحت می باشد به طوری که می توانید برای مهمانی های خود از این غذا استفاده کنید. خورش نازخاتون، خورش ساک(اسفناج)، خورش آلو اسفناج و خورش ترش تره از انواع خورشت هایی است که در ایران طبخ می شوند و هر کدام از آن ها دارای طرفداران بی شماری است.

مواد لازم

  • گوشت ماهیچه : ۳۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ : ۱ عدد
  • ساقه کرفس : ۲ ساقه
  • روغن : ۶ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو : ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران حل شده در آب : ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید.

  •  مرحله ۲

    زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا پیاز تغییر رنگ دهد.

  •  مرحله ۳

    گوشت ماهیچه را خرد کرده و داخل پیاز بریزید و با هم تفت دهید.

  •  مرحله ۴

    پس از آنکه گوشت خوب تفت داده شده فلفل و ۲ لیوان آب را به آن اضافه کنید.

  •  مرحله ۵

    ابتدا اجازه دهید آب جوش بیاید سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید تا گوشت به خوبی بپزد.

  •  مرحله ۶

    در این مدت که گوشت می پزد، کرفس ها را پاک کرده و ساقه ها را به قطعات سه سانتیمتری خرد کنید و در روغن تفت دهید.

  •  مرحله ۷

    پس از آنکه گوشت مقداری پخت کرفس های سرخ شده را به آن اضافه کنید.

  •  مرحله ۸

    اجازه دهید حدود نیم ساعت دیگر کرفس به همراه گوشت پخته شود.

  •  مرحله ۹

    پس از این مدت زعفران و آبلیمو را داخل خورش بریزید.

  •  مرحله ۱۰

    سپس صبر کنید تا خورش به خوبی جا بیفتد.

  •  مرحله ۱۱

    پس از ۲ ساعت خورش شما کامل جا افتاده و آماده سرو است.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت: ۲ساعت

  • زمان آماده سازی:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • در صورت تمایل می توانید می توانید از برگ های کرفس نیز استفاده کنید.
  • در این نوع خورش کرفس از نعنا و جعفری استفاده نمی شود.
  • مقدار آبلیمو را با توجه به ذائقه می توانید کم یا زیاد کنید.
  • هنگام خرد کردن کرفس ، نخ های سفیدی که دیده میشوند را از بالا بکشید و جدا کنید تا هنگام سرو در دهان اذیت کننده نباشد.
  • کرفس های سفتی که به رنگ سبز تیره هستند به هیچ عنوان برای خورشت کرفس مناسب نمیباشند.
  • گوشت گوسفند سریع تر از گوشت گوساله میپزد ، پس اگر در تهیه این خورشت از گوشت گوسفند استفاده میکنید ، کرفس را طبق دستور گفته شده بعد از سرخ کردن گوشت به همراه پیاز اضافه کنید اما اگر از گوشت گوساله که دیرپخت تر است استفاده میکنید حتما زمان دهید یک ساعتی از پخت گوشت و سبزی ها در آب بگذرد و بعد کرفس را اضافه کنید و زمانی هم برای پخت آنها با هم بگذارید.

مطالب مرتبط

خورش آلو مسما

خورش آلو مسما

ناروشت ماهی(خورش ماهی)
خورش سیب

خورش سیب