دلمه فلفل دلمه ای
دلمه یکی از غذاهای معروف در میان مردم کشورهای مختلف است.طعم این غذا بینظیر است. یکی از خوشمزه ترین و در عین حال پر خاصیت ترین دلمه های موجود، دلمه فلفل دلمه ای است. فلفل دلمه ای از سبزیجاتی است که به دلیل داشتن ویتامین فراوان در اکثر غذاها و سالادها مورد استفاده قرار می گیرد. این غذا دارای عطر و طعم فوق العاده ای است و برای افرادی که علاقه ای به طعم این ماده غذایی ندارند مواد داخل آن به گونه ای انتخاب شده که بتواند طعم فلفل دلمه ای را پنهان کند. فلفل دلمه ای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز می باشد و این تنوع رنگی را می توان دلیل جذب افراد به تهیه و مصرف این خوراک دانست. این دلمه را می توان یک نوع خوراک رژیمی نیز معرفی کرد. این دلمه بیشتر در وعده ناهار سرو شده و میل می شود. در تهیه مواد داخل دلمه همواره سعی شده تا پر خاصیت ترین و خوش طعم ترین مواد غذایی استفاده شود. فلفل دلمه ای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد منشا درمان سرما خوردگی محسوب شده و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است. فلفل دلمه ای معمولا در تهیه دیگر خوراک ها نیز به کار می رود و می توان از بازار تهیه کرده و به صورت خام و یا پخته به مصرف رساند.فلفل دلمه ای خود به تنهایی طعم دهنده بسیاری از غذاهاست.
از انواع دیگر دلمه می توان به : دلمه گوجه فرنگی ، دلمه برگ ختمی ، دلمه بادمجان و دلمه کلم برگ اشاره کرد.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- برنج: ۲۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای: ۸ عدد
- سبزی دلمه: ۵۰۰ گرم
- پیاز سرخ شده: ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی :۱ قاشق سوپ خوری
- روغن مایع: به اندازه لازم
- نمک : به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
سس دلمه :
- آبلیمو: به میزان لازم
- شکر (در صورت تمایل) : ۱ قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
- آب : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا برنج را اگر مایل بودید که بهتر پخته شود در آب نمک بگذارید و بعد از مدتی آن را با مقداری آب روی حرارت بگذارید و پس ازآن که آب آن کمتر شد آن را آبکش کرده و سپس دم کنید.
- مرحله ۲
سپس سبزی هایی را که از قبل شسته اید به قطعات کوچکی خرد کنید و آن ها را سرخ کرده و کنار بگذارید.
- مرحله ۳
پیازها را خرد کرده و تفت دهید .
- مرحله ۴
سپس ادویه های لازم را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید.
- مرحله ۵
سپس پیاز سرخ شده را با گوشت چرخ کرده سرخ کنید تا جایی که رنگ مواد تغییر کند .
- مرحله ۶
سپس نمک ، فلفل و رب گوجه فرنگی را به آنها اضافه کنید.
- مرحله ۷
مقداری آب به مواد اضافه کنید تا بپزند.
- مرحله ۸
در مرحله بعدی سبزی سرخ شده را به گوشت در حال پخت اضافه کنید و بعد مدتی که آب مواد کم شد از روی حرارت بردارید.
- مرحله ۹
سپس برنج را به مواد اضافه کنید و به خوبی آنها را با هم مخلوط کنید.
- مرحله ۱۰
فلفل دلمه ای را از قسمت بالایی برش دهید و داخل آنها را خالی کنید .
- مرحله ۱۱
فلفل دلمه ای را با مقداری آب در قابلمه ای بگذارید تا بپزند.
- مرحله ۱۲
فلفل دلمه ای ها را بعد از سرد شدن با مواد پر کرده و در قابلمه ای بگذارید تا پخته شوند.
- مرحله ۱۳
بعد از پختن دلمه های شکم پر آنها را در ظرفی چیده و سرو نمایید.
- مرحله ۱۴
سس دلمه :
- مرحله ۱۵
۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را با روغن تفت دهید.
- مرحله ۱۶
یک لیوان آب اضافه کنید و به دلخواهتان ادویه و آبلیمو بزنید.
- مرحله ۱۷
میتوانید چند آلو و نیز شکر داخل سس بریزید.
- مرحله ۱۸
زمانی که میخواهید دلمه ها پخته شوند می توانید این سس را داخل قابلمه ریخته و بگذارید همزمان با خود دلمه ها پخته شده و به خورد مواد برود.
دستور تکمیلی این غذا
- در تهیه این دلمه از گوشت چرخ کرده استفاده شده است. به دلخواه خود می توانید از گوشت مرغ، تن ماهی و … نیز استفاده کنید.
- برای سبزی دلمه می توانید از انواع سبزی های معطر مانند ریحان، جعفری، نعنا و … استفاده کنید.
- اگر این دلمه را با طعمی بدون شکر ترجیح می توانید در صورت تمایل از شکر استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید از لپه هم در مواد داخل دلمه استفاده کنید.
- می توانید از سس گفته شده مقدار بیشتری استفاده کنید و این سس را روی خود دلمه ها هم نیز بریزید.