رب آلوچه

رب آلوچه

رب آلوچه یکی از چاشنی های مورد علاقه برخی خانم ها و آشپزها به خصوص شمالی های عزیز می باشد. این رب ملین است و برای یبوست مفید است.این رب اگر چه مانند رب گوجه فرنگی رنگ دهی به غذا ندارد اما طعم بسیار خوبی به غذا می دهد و به همین دلیل مورد استقبال آشپزهای عزیز قرار می گیرد. این رب برای مزه دار کردن به کار می رود. رب آلوچه، افشره غلیظ شده میوه آلو و غنی از مواد مغذی است که می‌تواند خواص درمانی بالایی داشته و به بهبود برخی بیماری‌ها کمک کند. رب آلوچه در واقع همان لواشک آلوچه است قبل از سفت شدن.اگر شما این مایع به دست آمده را در زیر نور آفتاب قرار دهید همان لواشک را به شما می دهد و اگر زمانی خواستید که خیلی سریع به رب آلوچه دسترسی پیدا کنید می توانید لواشک را روی حرارت آب کنید تا به صورت مایع به دست آید و در غذا مورد استفاده قرار دهید. آلوچه در واقع همان گوجه سبز است که در ابتدا سبز رنگ است و کال که معمولا برای تهیه خورشت و یا میوه مورد استفاده قرار می گیرد. رفته رفته این میوه به رنگ های قرمز و زرد در می آید و در واقع کامل می رسد که در این مرحله از آن لواشک ، رب و فرآورده های غذایی ترش مزه تهیه می کنند و در اکثر مواقع نیز آن را خالی و به صورت میوه نوش جان می کنند.درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ‌های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می‌آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه‌ای و ظاهر نامطلوب میوهٔ گوجه سبز می‌شود و در طعم آن نیز تأثیرگذار است. این میوه به سرعت می‌رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش‌ها مصرف می‌شود. این میوه غنی از ویتامین C، اسید مالیک، اسید سیتریک است. از انواع دیگر سس و چاشنی ها می توان به : رب گوجه فرنگی ، سس تند ، سس مایونز و سس پیتزا اشاره کرد.

مواد لازم

  • آلوچه قرمز، زرد یا سبز : ۲ کیلوگرم
  • آب : ۱ لیوان
  • نمک : ۱ قاشق مرباخوری

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    آلوچه‌ها را شسته و در یک ظرف لعابی یا مسی سفید شده بریزید.

  •  مرحله ۲

    اگر آلوچه‌ها رسیده و پرآب هستند نیازی به اضافه کردن آب نیست، ظرف لعابی یا مسی را بر روی حرارت ملایم قرار داده و درب ظرف را ببندید تا آلوچه‌ها آب بیندازند.

  •  مرحله ۳

    در صورتی که آلوچه‌ها سفت هستند، یک لیوان آب به آن اضافه کرده و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و درب ظرف را ببندید.

  •  مرحله ۴

    پس از ۱۰ دقیقه، درب ظرف را برداشته و فرصت دهید تا آلوچه‌ها خوب بپزند و نرم شوند.

  •  مرحله ۵

    پس از اینکه آلوچه ها کاملا له شدند، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید آلوچه‌ها خنک شوند و سپس آنها را در یک آبکش فلزی ریخته و با پشت قاشق آنها را له کنید تا پوره آن خارج شود.

  •  مرحله ۶

    پوره آلوچه را مجددا در ظرف لعابی یا مسی ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده و فرصت دهید تا بجوشد و سفت و غلیظ شود.

  •  مرحله ۷

    هنگام جوشیدن رب، روی سطح آن کف هایی جمع می شود که باید با قاشق گرفته شود، زیرا در طعم و رنگ رب موثر است.

  •  مرحله ۸

    در حین پخت، مرتب رب را از ته قابلمه هم بزنید تا ته نگیرد و قوام یابد.

  •  مرحله ۹

    رب باید به اندازه ای بپزد که کاملا خشک شود، سپس در انتها کمی نمک به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

  •  مرحله ۱۰

    پس از اینکه رب کاملا سرد شد آن را در ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

  • زمان مهیا کردن: ۱ساعت

  • زمان پخت:۱ساعت

  • زمان آماده سازی:۲ساعت

  • مناسب برای:۱۰نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • میزان نمک باید به اندازه ای باشد که رب شور نشود.
  • رنگ رب بسته به رنگ آلوچه مورد استفاده در تهیه آن، سبز، زرد یا قرمز است.
  • اگر به آلوچه مقداری آلبالو اضافه کرده و بجوشانید، رنگ رب قرمز روشن می‌شود.
  • اگر رب در حین پخت، ته گرفت قابلمه را عوض کرده و اجازه دهید بقیه پخت صورت گیرد.
  • رب باید کاملا خشک شده و همه آب آن کشیده شود تا کپک نزند.
  • برای نگهداری طولانی مدت و جلوگیری از کپک زدن رب، آن را در شیشه استریل نگهداری کنید.
  • موادرد استفاده از رب آلوچه
  • مزه دار کردن خوراک مرغ
  • به عنوان چاشنی برای بادمجان کباب
  • مزه دار کردن خورش مرغ ترش
  • در خورش فسنجان به همراه رب انار
  • در خورش قیمه به جای لیمو
  • در خورش آلو برای لعاب دار شدن خورش
  • در آبگوشت به همراه رب گوجه فرنگی
دستور پخت های مشابه

مطالب مرتبط

سس مارینارا

سس مارینارا

سس ماست

سس ماست

سس خردل

سس خردل