رول پنیری و کنجد
رول پنیری و کنجد از پیراشکی های مربوطه کشور ترکیه می باشد. طعم این غذا بینظیر است.این نان در ترکیه از طرفداران بیشماری برخوردار است. برای تهیه این نان از خمیر پوچا استفاده می کنیم. ولی در این دستور پخت آن را به صورت رول شده استفاده می کنیم. با رول کردن این خمیر می توانید ظاهری زیبا به نان بدهید. ماده اصلی این نان پنیر و کنجد است که جزوه مواد اولیه ی مورد علاقه مردم ترکیه می باشد. برای تهیه این نان شما نمی خواهد کار زیادی انجام دهید و طرز تهیه ی آن مشابه دیگر نان های ساده می باشد. این نان جزو نان های مغزدار است که داخل ان از موادی همچون پنیر، سیب زمینی و سس گوشت چرخ شده استفاده می شود. این نان خیلی شبیه به پیراشکی است که ما ایرانیان آن را تهیه می کنیم. این نان خودش به تنهایی دارای طعمی عالی و خوشمزه می باشد که احتیاج به افزودن هیچ چاشنی ندارد. اضافه کردن انواع چاشنی بستگی به خودتان دارد و براساس ذائقه خود می توانید از انواع چاشنی ها استفاده کنید. دستور پختی که در ادامه توضیح داده ام مشابه دستور پخت مردم ترکیه می باشد. شما نیز می توانید با استفاده از دستور پختی که در ادامه توضیح داده ایم و با رعایت نکات می توانید به راحتی این نان را در منزل تهیه کنید. در ترکیه از این نان برای صبحانه استفاده می کنند شما نیز می توانید از آن به عنوان صبحانه و عصرانه استفاده کنید. اگر به ترکیه سر بزنید حتما در طی مسیر با نانوایی هایی روبه رو می شوید که از این نان ها برای فروش استفاده می کنند و شما در طی مسیر می توانید از این نان خوشمزه میل کنید. کرپ ، نان کشمشی، نان خرمایی و نان آچما از انواع نان های خوشمزه و خوش طعم می باشد.
مواد لازم
- آب (خیلی سرد نباشه) : ١ لیوان
- شیر : ١ لیوان
- روغن مایع : ١ لیوان
- (ساشه) خمیر مایع خشک : ١ پاکت
- آرد : ۵-۶ لیوان
- شکر : ٢ قاشق غذاخوری
- نمک : ١ قاشق مربا خوری
- پنیر سفید : به مقدار لازم
- پنیر موزارلای ترکی کاشار : به مقدار لازم
- کره : ۲ قاشق غذاخوری
- کنجد : مقداری برای رومال
مراحل پخت
- مرحله ۱
یک استکان آب، خمیر مایه، شکر و ٢ قاشق از آرد را باهم مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه عمل کند.
- مرحله ۲
سپس آن را با بقیه مواد خمیر مخلوط کنید.
- مرحله ۳
سپس به خمیر یک ساعت استراحت بدهید تا حجیم شود.
- مرحله ۴
خمیر را روی میز پهن کنید و روی آن کره بمالید.
- مرحله ۵
پنیر خرد شده را روی خمیر بریزید و سپس رول کنید.
- مرحله ۶
رول های خمیری را ابتدا در شیر و بعد در کنجد بغلتانید.
- مرحله ۷
رول ها را روی سینی فر با فاصله قرار دهید.
- مرحله ۸
سپس روی آنها را کره بمالید و داخل فر قرار دهید تا بپزد.(تا زمانی که خمیرها طلایی شود).
- مرحله ۹
برای پخت ۲۰ دقیقه زمان لازم است.
دستور تکمیلی این غذا
- برای تهیه مواد داخل این نان می توانید از پنیر لیقوان، سفید یا موزارلا استفاده کنید و پنیر استفاده شده هرچه چربتر خوشمزه تر است.
- به خمیر باید به اندازه ی کافی استراحت بدهید تا حجمش دوبرابر شود.
- فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه به مدت نیم ساعت گرم کنید.