سالاد الویه
سالاد (به فرانسوی: Salade) غذایی است که قبل از غذا به عنوان پیشغذا، بعد از غذای اصلی به عنوان یک وعده مجزا، همراه با غذای اصلی، یا خود به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف میشود. سالاد الویه یک از سالادها و میان وعده های خوشمزه در ایران است که طرفداران زیادی دارد.سالاد الویه از آن دست غذاهایست که در مهمانی ها خیلی استفاده میشود. گاهی اوقات به عنوان پیش غذا و گاهی هم به عنوان یک میان وعده ی عالی در مهمانی های خودمانی میتواند خودنمایی کند.شاید برایتان جالب باشد که بدانید اصلیت سالاد الویه مربوط به کدام کشور است.حتما خواهید گفت ایران اما اشتباه می کنید اولین بار این سالاد در شهر مسکو روسیه توسط لوسیان اولیویه که شخصی فرانسوی بوده و به زبان فرانسه صحبت می کرده تهیه شده است. در ابتدا تهیه این سالاد به این ترتیب بود که تمامی مواد را خرد کرده و استفاده می کردند و کم کم به این شکل درآمده که سیب زمینی را در آن رنده یا له کرده و مابقی مواد را به آن اضافه می کنند.این سالاد در ایران به سالاد الویه و در کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین به سالاد روسی معروف است.
یکی از مزیت های تهیه این سالاد به این صورت است که تمامی مواد داخل آن پخته می شود و پس از ترکیب همه این مواد با هم سس مورد نظر را روی آن ریخته و تمامی مواد را با هم ترکیب می کنند و سالاد الویه را به این صورت به دست می آورند.
مواد لازم
- سیب زمینی متوسط:۴ عدد
- سینه مرغ:۳۰۰ گرم
- پیاز متوسط:یک عدد
- تخم مرغ:۳ عدد
- نخودفرنگی :یک لیوان
- خیارشور خرد شده:یک لیوان
- سس مایونز:۵ قاشق غذاخوری
- لیموترش: یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- زردچوبه:به مقدار لازم
- فلفل سیاه:به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا سیب زمینی و تخم مرغ ها را در قابلمه های جداگانه آب پز می کنیم.
- مرحله ۲
پس از خنک شدن، آن ها را در کاسه ای بزرگ رنده می کنیم.
- مرحله ۳
مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه و نمک می پزیم و پس از پخت کامل، آن را ریش ریش می کنیم.
- مرحله ۴
خیارشورها را نگینی و بسیار ریز خرد کرده و به مواد بالا می افزاییم.
- مرحله ۵
نخودفرنگی را هم در قابلمه ای همراه کمی نمک آب پز و پس از پخت آبکش می کنیم تا آب آن کاملاً گرفته شود.
- مرحله ۶
در نهایت، تمام این مواد غذایی را با هم مخلوط و با سس مایونز مزه دار می کنیم و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار داده تا طعم دار شود.
- مرحله ۷
پس از گذشت این مدت زمان، الویه را با نان (ترجیحاً نان سبوس دار) سرو می کنیم.
- مرحله ۸
طرز تهیه سس سالاد الویه:
- مرحله ۹
در پیاله ای سس مایونز رو با آب مرغ مخلوط میکنیم.
- مرحله ۱۰
به مقدار خیلی کم آبلیمو اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۱
اگه خواستید میتوانید به نسبت نصف مقدار سس، ماست اضافه کنید.
- مرحله ۱۲
می توانید مقداری از اب مرغ را به سس اضافه کنید فقط توجه داشته باشید که خیلی نباشد زیرا باعث رقیق شده سس میی شود.
دستور تکمیلی این غذا
- برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.
- برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمهای، ذرت یا کالباس اضافه میکنند اما این کار را توصیه نمیکنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمیکند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.
- چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آبلیموی تازه است. آبلیمو را فقط باید به اندازهای اضافه کرد که بوی تخممرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.
- بهتر است خیارشورها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردشان کنید آنگاه آنها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آبشان گرفته شود. این کار هم باعث میشود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.
- همراه این غذا فقط نان آن هم نانهای سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه میکنم که البته بهتر است سبوسدار باشند.
- از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج نپخته یا خیار شور جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث میشود سالاد الویه آب بیندازد.
- برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.