سالاد سبزیجات
سالاد سبزیجات یکی از سالادهای خوشمزه است که شما با هر سبزی که در منزل داشته باشید و علاقه داشته باشید می توانید تهیه کنید.در این سالاد نیاز نیست که حتما کاهو در دسترستان باشد هر سبزی که در منزل است از سبزی خوردن گرفته تا قارچ و انواع فلفل دلمه ای می تواند در این سالاد به کار برده شود .آنچه که در این سالاد مهم است سس آن است که طرز تهیه آن را برای شما بازگو می کنیم.این غذا یک نوع سالاد ایتالیایی ست و خیلی مقوی استکه رژیمی می باشد و بسیار سالم و کم کالری ست و برای شام و همچنین به عنوان پیش غذا می تواند یک گزینه بسیار خوب باشد. یکی از موادی که باعث می شود طعم این سالاد متفاوت شود زیتون است. منشاء درخت زیتون احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است زیتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن می کند و میوه آن کم کم ظاهر می شود . در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می رسد . زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است .ترکیبات مختلف در زیتون نه تنها به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدانی عمل میکنند بلکه دارای خاصیت ضد التهابی نیز هستند. این عوامل باعث کاهش التهاب در بدن میشوند. مصرف زیتون باعث کاهش درد و التهاب در مفاصل، ماهیچهها، قسمتهای آسیب دیده،تاندونها و اندامهای مختلف بدن میشود. به خصوص در شرایط آرتریت، نقرس و دیگر شرایط روماتیسمی ، زیتون میتواند درد را کاهش دهد.زیتون منبعی غنی از آهن و مس بوده و این دو ترکیب مهمی برای تشکیل گلبولهای قرمز خون هستند. بدون وجود این دو مادهی معدنی، گلبولهای قرمز خون کمتر شده و همین امر نیز موجب کم خونی در فرد میشود. کم خونی نشانههای مختلفی همچون خستگی، درد شکم، سر درد، نقص شناختی و کاهش سلامت عمومی ارگانها را دارد. تا جایی که میتوانید زیتون بخورید تا گردش جریان خونتان افزایش پیدا کند. از انواع دیگر سالاد می توان به سالاد تَبوله ، سالاد فَتوش ، سالاد شیرازی و سالاد یونانی اشاره کرد.
مواد لازم
- مواد لازم برای سس
- جعفری خرد شده :۱ پیمانه
- ریحان تازه : ۱۰ برگ
- پودر آویشن : ۱/۴ قاشق چایخوری
- سیر تازه : ۲ حبه
- سرکه قرمز : ۱/۴ پیمانه
- روغن زیتون : ۳/۴ پیمانه
- نمک : ۳/۴ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه : ۱/۴ قاشق چایخوری
- عسل :۱ قاشق مرباخوری
- مواد اصلی سالاد
- کاهو :۱ بوته متوسط
- هویج درشت :۱ عدد
- فلفل دلمه قرمز :۱ عدد
- خیار متوسط : ۲ عدد
- پنیر فتا : ۳/۴ پیمانه
- گوجه فرنگی : ۲ عدد متوسط
- زیتون بدون هسته :۱ پیمانه
مراحل پخت
- مرحله ۱
طرز تهیه سس :
ابتدا مواد سس را داخل دستگاه بلندر بریزید. - مرحله ۲
جعفری باید تازه و بدون ساقه باشد. برگهای ریحان نیز باید تازه و درشت باشد.
- مرحله ۳
تمام مواد سس را داخل دستگاه بریزید و دستگاه را روشن کنید تا مواد یکدست شوند.
- مرحله ۴
سس باید سبز رنگ باشد و بافت سبزیجات در آن کاملا مشهود باشد.
- مرحله ۵
زمانی که سس درست شد به سراغ تهیه سالاد می رویم.
- مرحله ۶
طرز تهیه سالاد:
- مرحله ۷
کاهو را برگ برگ جدا کنید و هر برگ را به خوبی بشویید.
- مرحله ۸
برگهای کاهو را درشت خرد کنید و مجدد زیر آب بگیرید.
- مرحله ۹
باید کاهو ها درشت خرد شود تا بافت سالاد ایتالیایی حفظ شود.(همانند سالاد سزار)
- مرحله ۱۰
برگهای خرد شده کاهو را روی پارچه تمیز بریزید تا آب آن گرفته شود.
- مرحله ۱۱
برای سالاد از ترکیبات مختلف با رنگهای متنوع استفاده کنید. خیار را خرد کنید . فلفل دلمه ای را نیز خرد نمایید.
- مرحله ۱۲
اگر از گوجه چیلی استفاده می کنید می توانید آنها را نصف نمایید.
- مرحله ۱۳
برای زیبایی بیشتر و همین طور راحت تر خوردن سالاد هویج را با پوست کن برش های طولی نازک دهید.
- مرحله ۱۴
اگر پنیر فتا دوست ندارید می توانید از سایر پنیرها با طعم های دیگر استفاده کنید.
- مرحله ۱۵
سبزیجات را آماده نمایید.
- مرحله ۱۶
کاهو های خرد شده ( که آب شستشوی آن را گرفته اید ) را در ظرفی بریزید.
- مرحله ۱۷
تمام مواد دیگر شامل خیار ، گوجه فرنگی و زیتون را اضافه کنید.
- مرحله ۱۸
پنیر را نیز خرد کرده و اضافه نمایید.
- مرحله ۱۹
مواد را کاملا مخلوط کنید و سپس سس را اضافه نمایید.
- مرحله ۲۰
تمام مواد سالاد را با سس آغشته کنید .
- مرحله ۲۱
سالاد را ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا سس به خورد سالاد رود و سپس سرو کنید.